Kinoteekki 03.06.2022


Kinoteekki audio


Operaatio Mincemeat

Operation Mincemeat
Draama, Jännitys
Ensi-ilta: 3.6.2022
Kesto: 2 t 7 min
Levittäjä: Nordisk Film
Ohjaaja: John Madden
Pääosissa: Colin Firth, Matthew Macfadyen, Kelly Macdonald, Penelope Wilton, Johnny Flynn, Jason Isaacs

Liittoutuneet suunnittelevat maihinnousua Sisiliaan vuonna 1943 ja Saksa on saanut vihiä asiasta. Brittien tiedustelupalvelu ryhtyy peiteoperaatioon, jonka tarkoituksena on saada Saksa uskomaan, että maihinnousu tapahtuukin Kreikkaan. Hyvin tehty ja näytelty Operaatio Mincemeat muistuttaa kuitenkin enemmän BBC:n laatusarjaa kuin suuren valkokankaan elokuvaa. Puutteistaan huolimatta hyvin tehty draama saa kolme ja puoli tähteä.


Auringon lapset

Khorshid
Draama
Ensi-ilta: 3.6.2022
Kesto: 1 t 39 min
Levittäjä: Oy Atlantic Film Finland Ab
Ohjaaja: Majid Majidi
Pääosissa: Ali Nasirian, Javad Ezzati, Tannaz Tabatabaie, Rauhollah Zamani, Mahdi Mousavi

Iranilaisohjaaja Majid Majidin Auringon lapset on tarina haaveista, toivosta ja sinnikkyydestä. Elokuvan näyttelijäkaarti on paljolti Teheranin kaduilta kotoisin olevia amatöörejä. 12-vuotiaan Alin jengi lähtee kaivamaan tunnelia koulusta hautausmaalle löytääkseen aarteen rikollispomolle, joka on luvannut pojille osuuden saaliista. Teheranin slummeissa kuvattu elokuva tuntuu todelliselta ja siitä aistii oikean elämän. Neljä tähteä.


Top Gun: Maverick

Draama, Toiminta
Ensi-ilta: 26.5.2022
Kesto: 2 t 11 min
Levittäjä: Finnkinon teatterilevitys
Ohjaaja: Joseph Kosinski
Pääosissa: Tom Cruise, Miles Teller, Jennifer Connelly, Jon Hamm, Glen Powell, Lewis Pullman, Ed Harris

Tähtinäyttelijöitä pursuava Top Gun: Maveric on elokuvana parempi ja viihdyttävämpi kuin edeltäjänsä, vuonna 1986 valmistunut Top Gun. Tom Cruisen esittämä Maverick on pitkän uran tehnyt lentäjä-ässä, joka opettaa taistelupilotteja erittäin haastavaa sotilasoperaatiota varten. Itseään täynnä olevilla lentäjäoppilailla on suuret luulot itsestään, mutta yllätyksiä on edessä. Top Gun: Maveric on täynnä lentämisen riemua, jännitystä ja energiaa. Tällaista elokuvaa on odotettu pitkään. Neljä ja puoli tähteä.