Kinoteekki 27.10.2023


Kinoteekki audio


Reality

Draama
Ensi-ilta: 27.10.2023
Kesto: 1 t 23 min
Levittäjä: Oy Atlantic Film Finland Ab
Ohjaaja: Tina Satter
Pääosissa: Sydney Sweeney, Marchánt Davis, Josh Hamilton

Tositapahtumaan pohjaava ja FBI:n kuulustelunauhan transkriptiosta luodulla dialogilla kerrottu tarina nuoren NSA:n työntekijän tietovuodon tutkinnasta on kiinnostava pala USA:n lähihistoriaa. Kolme tähteä.


Strange Way of Life

Draama, Lyhytelokuva
Ensi-ilta: 27.10.2023
Kesto: 1 t 2 min
Levittäjä: SF Film Finland Oy
Ohjaaja: Pedro Almodóvar
Pääosissa: Pedro Pascal, Ethan Hawke, José Condessa, Manu Ríos, Jason Fernández, Sara Sálamo

Espanjalaisohjaaja Almodóvarin lyhytelokuva sijoittuu western-maisemaan. Se kertoo kahden miehen kohtaamisesta 25 vuoden jälkeen. Tapaamisen motiivi paljastuu toiseksi kuin alussa vaikuttaa. Kolme ja puoli tähteä.


Hetkessä

Passages
Draama
Ensi-ilta: 27.10.2023
Kesto: 1 t 31 min
Levittäjä: Oy Cinema Mondo Ltd
Ohjaaja: Ira Sachs
Pääosissa: Franz Rogowski, Adèle Exarchopoulos, Ben Whishaw

Ira Sachcsin ohjaama kolmiodraama Pariisissa, jonka osapuolina on 2 miestä ja nainen. Toinen miehistä on narsisti, joka toteuttaa muiden kustannuksella vain omia halujaan. Kaksi ja puoli tähteä.


Sisarukset

Draama, Kotimainen
Ensi-ilta: 27.10.2023
Kesto: 2 t 3 min
Levittäjä: Nordisk Film
Ohjaaja: Saara Cantell
Pääosissa: Elin Pettersdottir, Henna Tanskanen, Lauri Tanskanen, Ove Grundström, Pirkko Hämäläinen, Leo Sjöman, Antti Reini, Essi Hellén, Anneli Sauli

Sisarukset on Suomessa ainutlaatuisella tavalla tehty draama, sillä se seuraa seitsemän vuoden ajan kaksosia, jotka löytävät sisarpuolensa Jónan Islannista. Kunkin elämää seurataan Suomen ja Islannin väliä matkaten. Filmityöryhmän kaikki jäsenet ovat aktiivisesti osallistuneet elokuvan tekoon ja tuoneet siihen mukaan myös oikean elämänsä tapahtumat. Kolme tähteä.