Kinoteekki 08.04.2022


Kinoteekki audio


Mustaa hiekkaa

Svörtu sandar
Draama, rikos
TV-sarja 2021-
Jaksojen kesto: 50 min
Levitys: YLE Areena
Sarjan luoja: Baldvin Zophoníasson
Pääosissa: Aldís Amah Hamilton, Þór Tulinius, Kolbeinn Arnbjörnsson, Steinunn Ólína Þorsteinsdóttir, Ævar Þór Benediktsson

Islantilaissarjassa Mustaa hiekkaa (Yle Areena) seurataan sekä rikosetsivä Anitan välienselvittelyä äidin kanssa että samalla hänen mystisten murhien selvitystä. Tarinan edetessä katsoja alkaa olla aivan yhtä sekaisin kuin poliisitkin, sillä jokaisella päähenkilöllä näyttää olleen sekä mahdollisuus että motiivi rikoksien tekemiselle. He joutuvat tutkimaan toisiensa tekemistä, mistä ei kukaan pidä. Saaren musta hiekka, loputtoman tuulen tuiverrus ja avarat maisemat luovat erinomaisen näyttämön kaikkia ja kaikkea epäilevälle tunnelmalle. Onneksi sarjaan mahtuu myös romantiikkaa ja yllättäviä juonenkäänteitä pitämään katsojat mukana loppuun asti. Kolme ja puoli tähteä.


Ihmeotukset: Dumbledoren salaisuudet

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore
Seikkailu, Fantasia
Ensi-ilta: 8.4.2022
Kesto: 2 t 23 min
Levittäjä: SF Film Finland Oy
Ohjaaja: David Yates
Pääosissa: Eddie Redmayne, Jude Law, Mads Mikkelsen, Katherine Waterston, Ezra Miller, Dan Fogler

Ihmeotukset-leffasarjan kolmannessa osassa taikamaailman pahis Grindelwald on karkuteillä ja Newt Scamanderia taikaeläimineen tarvitaan jälleen. J.K. Rowlingsin käsikirjoittama Harry Potter -maailmaan sijoittuva tarina kulkee paremmin kuin kakkososassa. Dumbledorin entinen ystävä ja nykyinen vihollinen uhkaa maailmaa ja haluaa julistaa sodan ihmisiä vastaan. Taikayhteisö on valitsemassa johtajaa ja Grindelwald sekoittaa vaalikuviot. Sujuva seikkailu saa neljä tähteä.