Kinoteekki

Arvioi uutuusleffat

Kinoteekki

 

Uglydolls

Musikaali, Perhe-elokuva, Animaatio
Ensi-ilta: 17.5.2019
Kesto: 1 t 28 min
Levittäjä: SF Film Finland Oy
Ohjaaja: Kelly Asbury
Uglyvillen kylässä asuu tehtaasta poisheitettyjä pehmoleluja, Uglydollsseja, jotka arvostavat erilaisuutta. Moxy-nukke on utelias ja kaipaa ihmislapsen syliin, joten hän lähtee ystäviensä kanssa tutkimusretkelle löytäen kylän, jossa vain täydellisyys hyväksytään. Näin mielenkiintoisella tarinalla varustetun lastenelokuvan toivoisi olevan kiinnostava tai hauska, mutta musiikki on tylsää ja leffa tasapaksu.

Elokuvan nettisivusto
 

Budapestin auringonlasku

Napszállta
Draama
Ensi-ilta: 17.5.2019
Kesto: 2 t 22 min
Levittäjä: Oy Future Film Ab
Ohjaaja: László Nemes
Pääosissa: Juli Jakab, Vlad Ivanov, Marcin Czarnik, Evelin Dobos
Budapestin auringonlasku on katsojan valinnan mukaan joko maagisen mukaansatempaava taide-elokuva tai sitten rasittava yritys olla taiteellinen. Se kertoo nuoresta orvosta, Irisz-neidosta, joka hakee töihin hattukauppaan Unkarissa 1900-luvun alussa. Hän saa siellä vihiä veljestään, jonka olemassaolosta hän ei tiennyt. Irisz etsii veljeään tai pakoilee tätä, ei vastaa kenenkään kysymyksiin ja vaeltaa päämäärättä ympäri Budapestia.Kamera pysyy tiukasti päähenkilön kasvojen lähellä koko elokuvan ajan. Tyylikäs elokuva.

Elokuvan nettisivusto
 

They Shall Not Grow Old

Dokumentti, Sota, Historiallinen
Ensi-ilta: 17.5.2019
Kesto: 1 t 40 min
Levittäjä: SF Film Finland Oy
Ohjaaja: Peter Jackson
Ensimmäisen maailmansodan filmit ja kuvat on ohjaaja Peter Jacksonin osaavan tiimin käsissä restauroitu hienosti ja niiden kautta sekä tuon sodan veteraanien kertomana dokumentissa They Shall Not Grow Old käydään läpi sotilaan arkea vuosina 1914-1918. Järkyttävä, riipaiseva ja samalla huikean kiinnostava dokumentti on jokaisen historian ystävän nähtävä!

Elokuvan nettisivusto

Kinoteekki Facebookissa