Kinoteekki

Arvioi uutuusleffat

 

Kinoteekki perjantaisin Radio Deillä klo 15:45.

 
 

Kinoteekki

 

Uglydolls

Musikaali, Perhe-elokuva, Animaatio
Ensi-ilta: 17.5.2019
Kesto: 1 t 28 min
Levittäjä: SF Film Finland Oy
Ohjaaja: Kelly Asbury
Uglyvillen kylässä asuu tehtaasta poisheitettyjä pehmoleluja, Uglydollsseja, jotka arvostavat erilaisuutta. Moxy-nukke on utelias ja kaipaa ihmislapsen syliin, joten hän lähtee ystäviensä kanssa tutkimusretkelle löytäen kylän, jossa vain täydellisyys hyväksytään. Näin mielenkiintoisella tarinalla varustetun lastenelokuvan toivoisi olevan kiinnostava tai hauska, mutta musiikki on tylsää ja leffa tasapaksu.

Elokuvan nettisivusto
 

Budapestin auringonlasku

Napszállta
Draama
Ensi-ilta: 17.5.2019
Kesto: 2 t 22 min
Levittäjä: Oy Future Film Ab
Ohjaaja: László Nemes
Pääosissa: Juli Jakab, Vlad Ivanov, Marcin Czarnik, Evelin Dobos
Budapestin auringonlasku on katsojan valinnan mukaan joko maagisen mukaansatempaava taide-elokuva tai sitten rasittava yritys olla taiteellinen. Se kertoo nuoresta orvosta, Irisz-neidosta, joka hakee töihin hattukauppaan Unkarissa 1900-luvun alussa. Hän saa siellä vihiä veljestään, jonka olemassaolosta hän ei tiennyt. Irisz etsii veljeään tai pakoilee tätä, ei vastaa kenenkään kysymyksiin ja vaeltaa päämäärättä ympäri Budapestia.Kamera pysyy tiukasti päähenkilön kasvojen lähellä koko elokuvan ajan. Tyylikäs elokuva.

Elokuvan nettisivusto
 

They Shall Not Grow Old

Dokumentti, Sota, Historiallinen
Ensi-ilta: 17.5.2019
Kesto: 1 t 40 min
Levittäjä: SF Film Finland Oy
Ohjaaja: Peter Jackson
Ensimmäisen maailmansodan filmit ja kuvat on ohjaaja Peter Jacksonin osaavan tiimin käsissä restauroitu hienosti ja niiden kautta sekä tuon sodan veteraanien kertomana dokumentissa They Shall Not Grow Old käydään läpi sotilaan arkea vuosina 1914-1918. Järkyttävä, riipaiseva ja samalla huikean kiinnostava dokumentti on jokaisen historian ystävän nähtävä!

Elokuvan nettisivusto

Kinoteekki

 

The Hustle - Ammattihuijarit

The Hustle
Komedia
Ensi-ilta: 10.5.2019
Kesto: 1 t 34 min
Levittäjä: SF Film Finland Oy
Ohjaaja: Chris Addison
Pääosissa: Anne Hathaway, Rebel Wilson, Alex Sharp, Tim Blake Nelson, Ingrid Oliver
Aikaisemmin pariinkin kertaan (ja paljon paremmin) filmattu väsynyt huijarikomedia on saanut tähdikseen Anne Hathawayn ja Rebel Wilsonin, jotka eivät onnistu huonossa ohjauksessa naurattamaan katsojaa edes takuuvarman tarinan avulla. Kaksi naista onnistuu viemään rikkailta miehiltä rahaa Etelä-Ranskan kauniissa maisemissa.

Elokuvan nettisivusto
 

Transit

Draama
Ensi-ilta: 10.5.2019
Kesto: 1 t 41 min
Levittäjä: Oy Future Film Ab
Ohjaaja: Christian Petzold
Pääosissa: Franz Rogowski, Paula Beer
Transit kertoo nykypäivän Ranskaan sijoittuvan pakolaistarinan, jossa saksalaiset ovat valloittamassa Pariisia ja päähenkilö Georg pääsee väärän henkilöllisyyden turvin Marseilleen. Turhauttava, itseään toistava, mutta samalla kiehtova pakolaistarina.

Elokuvan nettisivusto
 

Pokémon Detective Pikachu

Komedia, Toiminta, Seikkailu
Ensi-ilta: 10.5.2019
Kesto: 1 t 45 min
Levittäjä: SF Film Finland Oy
Ohjaaja: Rob Letterman
Pääosissa: Ryan Reynolds, Justice 
Ryme Cityssä pokemonit ja ihmiset elävät rinnakkain ihan onnellisina, kunnes salaperäinen violetti kaasu tekee pokemoneista ilkeitä. Asiaa ryhtyy selvittämään etsivä Pikachu kaverinsa Timin kanssa ja huomaa olevansa keskellä vaaroja. Lapsille tarkoitettu elokuva on yllättävän väkivaltainen ja kaikesta vauhdistaan huolimatta tylsä.

Elokuvan nettisivusto
 

Äiti

Draama, Kotimainen
Ensi-ilta: 10.5.2019
Kesto: 1 t 31 min
Levittäjä: Black Lion Pictures Oy
Ohjaaja: Samppa Batal
Pääosissa: Jaana Saarinen, Matti Pajulahti, Matti Onnismaa, Jonathan Hutchings, Helmi-Leena Nummela, Jouko Puolanto
Vankilasta vapautunut Eeva (Jaan Saarinen) palaa kotikyläänsä etsimään tytärtään vain huomatakseen, etteivät ihmisten asenteet häntä kohtaan ole muuttuneet parissakymmenessä vuodessa. Luonteeltaan äkkipikainen nainen ei löydä itselleen majapaikkaa, kunnes hän kohtaa kylän yhden ystävällisen ihmisen. Ajatuksia herättävä ja toden tuntuinen tarina.

Elokuvan Facebook-sivu

Kinoteekki Facebookissa