Kinoteekki

Arvioi uutuusleffat

 

Kinoteekki perjantaisin Radio Deillä klo 15:45.

 
 

Kinoteekki

 

Hardcore

Hardcore Henry (2016)
Lajityyppi: Toiminta, seikkailu, sci-fi
Levittäjä: SF Film Finland Oy
Ohjaaja: Ilya Naishuller
Pääosissa: Tim Roth, Sharlto Copley, Haley Bennett, Danila Kozlovsky, Andrei Dementiev
Ensi-ilta: 8.4.2016
Kesto: 1h 37 min
Ikäraja: 18

Hardcore on venäläisen rokkarin Ilya Naishullerin ensimmäinen ohjaustyö, joka nousi yllätysmenestykseksi. Se kertoo videopelin tyyliin yhden ihmisen silmin väkivaltaisen ja kiihkeätempoisen pakotarinan. Mekaansesti paranneltu Henry taistelee henkensä puolesta ja katsoja miettiikö kestääkö kantti sitä teurastusta.


Elokuvan nettisivusto

 

Event Cinema

Elokuvateatterit ovat nykyään paljon muutakin kuin vain paikkoja, jossa katsellaan elokuvia. Tekniikan ja satelliittiyhteyksien kehittyminen sallii suorien teatteriesitysten, oopperoiden ja taide-esittelyjen lähettämisen ulkomailta suorana Suomeen, ja niitä voi katsoa myöhemmin myös nauhoitettuna filmeinä, joissa on suomenkielinen tekstitys.
 
Tilaisuuksissa on hyvin korkealuokkainen äänen-ja kuvanlaatu, ja katsoja tuntee istuvansa itse paikan päällä. Tämä on nerokas järjestely, koska se mahdollistaa kaikille mahdollisuuden nauttia kulttuurista ja korkealuokkaisista esityksistä. Tätähän on oudosti arvosteltu sanomalla, että se vie turistien lipputuloja Lontoosta tai muista pääkaupungeista, mutta tuo on aika kaukaa haettu; käyväthän suomalaiset konserteissa vaikka levyjä voi ostaa kaupasta.
 
Finnkino mainostaa omia esityksiään nimellä Event Cinema, mikä ei siis tarkoita elokuvaa, vaan elokuvateatterissa valkokankaalta esitettävää näytelmäteatteria, konserttia tai oopperaa. Kesällä on tulossa muun muassa Shakespearea kunnioittava huikea tapahtuma suoraan Stratfort-upon-Avonista, Matissen ja monen muun mestarin puutarhoja esittelevä taidekatsaus, Kiss-rockyhtyeen konsertti, balettigaalaa ja Leonardo da Vincin tuotannon esittelyä.

 

Kinoteekki Facebookissa