Kinoteekki 28.01.2022


Kinoteekki audio


The Last Duel

Draama, historia, toiminta
2021
Kesto: 2 h 32 min
Levittäjä: Disney Plus
Ohjaaja: Ridley Scott
Pääosissa: Matt Damon, Adam Driver, Jodie Comer, Harriet Walter, Ben Affleck

The Last Duel kertoo 1300-luvun Ranskaan sijoittuvan tarinan aatelisnaisen oikeudenkäynnistä. Elokuva on jaettu kolmeen osaan, joissa tapahtumat kerrotaan riitaisan ja sivistymättömän ritari Jeanin (Matt Damon), viekkaan veronkantaja Jacquesin (Adam Driver) sekä Jeanin vaimon (Jodie Comer) näkökulmasta. Raiskasiko Jacques parhaan ystävänsä vaimon Jeanin ollessa taistelemassa maansa puolesta? Laatuelokuvassa kaikki on komeaa katsottavaa taisteluista linnanherrojen juhlia myöten. Ridley Scottin ohjaukset ovat joko hittejä tai huteja, mutta tämä ei ole kumpaakaan. Kolme tähteä.


Yellowstone

Drama, western
TV-sarja
2018-
Jaksojen kesto: 45-60 min
Levitys: Paramount Network
Sarjan luojat: Taylor Sheridan, John Linson
Pääosissa: Kevin Costner, Luke Grimes, Kelly Reilly, Wes Bentley, Cole Hauser, Kelsey Asbille, Jefferson White, Gil Birmingham

Paramount+ suoratoistopalvelussa nähtävä moderni westerndraamasarja Yellowstone kertoo Duttonin perheestä ja heidän yli satavuotisesta Montanassa sijaitsevasta Yellowstone-ranchistaan. Perheen patriarkkaa John Duttonia esittää Kevin Costner. John on perinteinen mies, joka taistelee perheestään ja tilastaan tarvittaessa kovilla otteilla. Nykyaika ei kohtele Duttoneita ja heidän ranchiaan aina helläkätisesti. Niinpä Duttonit ovat usein sotajalalla, eikä vastustajan henki ole aina arvossaan. Taylor Sheridanin luoma ja käsikirjoittama erittäin viihdyttävä sarja on noussut USA:n katsojatilaston kärkeen. Countrymusiikilla ja Southern rockilla maustettu toiminnallinen sarja saa neljä tähteä.