Kinoteekki 21.01.2022


Kinoteekki audio


Don't Look Up

Draama, komedia, sci-fi
Ensi-ilta: 24.12.2021
Kesto: 2 t 18 min
Levittäjä: Netflix
Ohjaaja: Adam McKay
Pääosissa: Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Meryl Streep, Cate Blanchett

Kaksi astronomia saa tietää valtavan komeetan törmäävän maahan puolen vuoden kuluttua. He yrittävät turhaan varoittaa ihmisiä kuin Nooa aikoinaan ja heille järjestetty absurdi mediakiertue näyttää peilinä ihmiskunnan parhaat ja huonoimmat puolet: näin maailma reagoi totuuteen. Neljä tähteä.


The Good Doctor

Draama
TV-sarja: 2017-
Jaksojen kesto: 40-45 min
Levittäjät: Viaplay, Netflix (kaudet 1-3)
Sarjan luoja: David Shore
Pääosissa: Freddie Highmore, Hill Harper, Richard Schiff, Antonia Thomas

Erakoitunut autistinen nero Shaun Murphy (Freddie Highmore) palkataan kirurgiksi suureen sairaalaan, jossa hän joutuu päivittäin kohtaamaan haasteita, ja opettelemaan vuorovaikutusta toisten lääkäreiden kanssa. Sympaattinen ja valoisa Viaplayssa ja Netflixissä nähtävä sarja saa neljä tähteä.


Gomorrah

Gomorra: La serie
Draama, jännitys, rikos
TV-sarja: 2014-2021
Jaksojen kesto: 50-55 min
Levittäjä: HBO Max
Sarjan luoja: Leonardo Fasoli, Stefano Bises, Roberto Saviano
Pääosissa: Salvatore Esposito, Marco D'Amore, Ivana Lotito

Italialainen eeppinen sarja Gomorrah kertoo Napolin rikollisjärjestön Camorran perheiden sisäisistä ja keskinäisistä, toisinaan sodiksi yltyvistä suhteista. Keskiössä ovat Savastanon rikollisperheen perillisen Gennaron ja perheen ykkössotilaan Ciron vaihteleva suhde. Kumpikin mielii Napolin alamaailman kuninkaaksi. Sarja seuraa miesten toimia vuosikymmenen ajan. Napolin köyhät lähiöt tarjoavat sotilaita rikollisperheiden käyttöön. Väkivalta, petos ja ahne itsekkyys murskaavat toiveet vääryydellä saatavasta onnesta. Laadukas sarjaeepos saa täydet viisi tähteä.