Kinoteekki 14.01.2022


Kinoteekki audio


The King's Man

Toiminta, Seikkailu
Ensi-ilta: 7.1.2022
Kesto: 2 t 11 min
Levittäjä: Walt Disney Studios Motion Pictures AB
Ohjaaja: Matthew Vaughn
Pääosissa: Ralph Fiennes, Gemma Arterton, Rhys Ifans, Harris Dickinson, Matthew Goode, Tom Hollander, Daniel Brühl, Charles Dance, Djimon Hounsou

The King's Man -elokuva sijoittuu 1900-luvun alkuun, ja siinä Orlando Oxford -niminen herrasmies (Ralp Fiennes) seikkailee salaisessa maanpuolustusjärjestössä ja maailmanpolitiikan pyörteissä. Elokuva on esiosa kahdelle jo ilmestyneelle Kingsman- elokuvalle. Kuten niissä, niin tässäkin faktaa ja fiktiota sekoitetaan huoletta. Viihdettä ja vauhtia riittää, ja yllättävää kyllä, myös vakavuutta. Laadukas seikkailutarina kärsii ajoittaisesta kömpelyydestä ja se on jätetty aivan liian pitkäksi. Kolme tähteä.


Huonot naiset

Komedia, Kotimainen
Ensi-ilta: 4.2.2022
Kesto: 1 t 36 min
Levittäjä: SF Film Finland Oy
Ohjaaja: Niklas Lindgren
Pääosissa: Leea Klemola, Mikko Penttilä, Jussi Vatanen, Rea Mauranen, Tiina Pirhonen

Keskelle Lapin talvista maisemaa saapuu minubussillinen venäläisiä maksullisia naisia, joita ollaan viemässä töihin pohjoiseen. Minibussi hajoaa pienen kylän seurakuntatalon kohdalla, jossa ollaan juuri järjestämässä täydellisiä häitä.Mikään ei saa mennä vikaan. Seurakuntatalon touhukas emäntä Johanna työntää naiset vintille odottamaan, pistää veljensä korjaamaan bussia, ja koettaa esittää, että kaikki on hyvin. Mutta silloin kylän monitoimimies Marko saa bisnesidean, miten yhdistää häiden miesvieraat ja naiset vintillä. Sympaattinen, ja hyvin näytelty elokuva kaipaa enemmän komediaa ja vauhtia, mutta toimii hyvin tälläisenäänkin. Kolme ja puoli tähteä.


The Matrix Resurrections

Toiminta, Sci-fi
Ensi-ilta: 25.12.2021
Kesto: 2 t 28 min
Levittäjä: SF Film Finland Oy
Ohjaaja: Lana Wachowski
Pääosissa: Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss, Neil Patrick Harris, Jonathan Groff, Jessica Henwick, Christina Ricci, Priyanka Chopra

Mielipiteitä voimakkaasti jakava The Matrix Resurrections on tuonut yhteen lähes kaikki alkuperäisten osien näyttelijät ja jatkaa heidän tarinaansa. Keanu Reevesin esittämä Thomas Anderson työskentelee menestyvässä, videopelejä kehittävässä firmassa. Hämmästyksekseen hän oppii, että arjen toisella puolella on maailma, jossa toimii Neo-nimisenä sissinä ison armeijan kärjessä ja siellä elokuva toimiikin parhaiten upeiden erikoistehosteiden ja hienosti ohjattujen taistelukohtausten keskellä. Elokuvan punaisena lankana toimii, juuri niin kuin pitääkin, Neon matka Trinityn luo. Kaksi ja puoli tähteä.