Kinoteekki 29.01.2021


Kinoteekki audio


Musta kuningatar 

The Queen's Gambit
Draama
Minisarja
Kesto: 6 t 33 min
Netflix
Sarjan luojat: Scott Frank, Allan Scott
Pääosissa: Anya Taylor-Joy, Chloe Pirrie, Bill Camp

Yhdeksänvuotias ujo Beth paljastuu orpokodissa shakkineroksi ja nousee pelin tähdeksi  1960-luvulla kamppaillen samalla riippuvuuksiensa kanssa. Laadukas sarja on tehnyt huippusuositun sekä shakista että sen pääosanesittäjästä, argentiinalaisesta Anya Taylor-Joysta. Neljä tähteä.


Salainen agentti vanhainkodissa

Salainen agentti vanhainkodissa
The Mole Agent
Dokumentti
Kesto: 1 t 24 min
Ohjaaja: Maite Alberdi
Pääosissa: Romulo Aitken, Sergio Chamy

Chileläisessä dokumentissa yksityisetsivä palkkaa 83-vuotiaan miehen vakoilemaan vanhainkotiin nähdäkseen miten siellä ihmisiä kohdellaan. Mies tutustuu asukkaisiin ja kuulee heidän haikeita ja hauskojakin tarinoitaan. Erinomainen, syvältä koskettava ja samalla huumoripitoinen dokumentti saa viisi tähteä.


Atlantic Crossing

Draama, historia
TV-sarja
Jaksojen kesto: noin 55 min
Ohjaajat: Alexander Eik, Janic Heen
Pääosissa: Sofia Helin, Tobias Santelmann, Kyle MacLachlan

Norjalainen draamasarja Atlantic Crossing sijoittuu Toisen maailmansodan aikaan. Saksa on on miehittänyt Norjan ja kuningasperhe sekä hallitus ovat paenneet maasta. Kruununprinsessa Märtha asettuu asumaan Amerikkaan. Hänen suhteensa presidentti Rooseveltiin syvenee ja Norjan johto haluaa hänen käyttävän vaikutusvaltaansa USA:n presidenttiin, jotta tämä auttaisi Norjaa taistelussa natseja vastaan. Suurella rahalla tehty sarja on vanginnut ajankuvan loistavasti ja prinsessa Märthaa esittävä Sofia Helin tekee erinomaisen roolin. Neljä tähteä.