Kinoteekki

Arvioi uutuusleffat

Kinoteekki

 

Bad Boys for Life

Komedia, Toiminta
Ensi-ilta: 17.1.2020
Kesto: 2 t 4 min
Levittäjä: SF Film Finland Oy
Ohjaaja: Adil El Arbi, Bilall Fallah
Pääosissa: Will Smith, Martin Lawrence, Vanessa Hudgens, Alexander Ludwig, Charles Melton, Paola Nunez, Kate Del Castillo, Nicky Jam, Joe Pantoliano
20 vuotta sitten Bad Boys tarkoitti pahoja poikia, mutta elokuvasarjan kolmannessa osassa, toimintakomediassa Bad Boys for Life se tarkoittaa vanhentuneita poliisisankareita, joiden seikkailut ovat kliseisiä ja tylsiä, ja vitsit ovat vähissä.

Elokuvan nettisivusto
 

Helene

Draama, Kotimainen
Ensi-ilta: 17.1.2020
Kesto: 2 t 2 min
Levittäjä: Nordisk Film
Ohjaaja: Antti J. Jokinen
Pääosissa: Laura Birn, Johannes Holopainen, Krista Kosonen, Pirkko Saisio, Eero Aho, Jarkko Lahti
Helene Schjerfbeck on yksi Suomen kaikkien aikojen arvostetuimmista taiteilijoista, ja siksi tuntuu hienolta, että Antti J. Jokinen on tarttunut tähän aiheeseen omalla selkeällä otteellaan. Hän kuvaa voimakastahtoisen naistaiteilijan elämää 1900-luvun alussa ja tämän ihastusta nuoreen Einar Reuteriin. Liian vähän Helenen taiteesta kertova elokuva on kuitenkin kiinnostava katsaus tiettyyn historian aikakauteen maassamme ja kuuluisien taulujen tekijään.

Elokuvan nettisivusto
 

Matthias & Maxime

Matthias et Maxime
Draama
Ensi-ilta: 17.1.2020
Kesto: 2 t 0 min
Levittäjä: Oy Atlantic Film Finland Ab
Ohjaaja: Xavier Dolan
Pääosissa: Gabriel D'Almeida Freitas, Xavier Dolan, Pier-Luc Funk, Samuel Gauthier, Antoine Pilon, Adib Alkhalidey, Anne Dorval, Micheline Bernard, Marilyn Castonguay, Catherine Brunet
Lahjakkaan kanadanranskaisen Xavier Dolanin ohjaama Matthias & Maxime on kuvaus parista viikosta kahden parhaan kaveruksen elämässä ennenkuin Maxime muuttaa Australiaan. He ovat astumassa aikuisuuteen ja oppivat itsestään sekä suhteestaan täysin uusia asioita, joita on vaikeaa puhua ääneen. Herkkä ja hienon persoonallinen elokuva vetää katsojan mukaan nuorten miesten elämään siten, että heistä aidosti välittää.

Elokuvan IMDb-sivu

Kinoteekki

 

Teräsleidit

Komedia, Kotimainen
Ensi-ilta: 3.1.2020
Kesto: 1 t 33 min
Levittäjä: SF Film Finland Oy
Ohjaaja: Pamela Tola
Pääosissa: Leena Uotila, Seela Sella, Saara Pakkasvirta, Heikki Nousiainen
Pamela Tolan ohjaama Teräsleidit-komedia kertoo kolmen iäkkäämmän sisaruksen räväkkäänhauskasta ja ristiriitaisesta automatkasta, jonka aikana selvitellään välejä, mietitään menneitä - eikä kaduta mitään.

Elokuvan nettisivusto
 

Fabiennen muistelmat

La verite
Draama
Ensi-ilta: 3.1.2020
Kesto: 1 t 47 min
Levittäjä: Oy Cinema Mondo Ltd
Ohjaaja: Hirokazu Kore-eda
Pääosissa: Catherine Deneuve, Juliette Binoche, Ethan Hawke, Clementine Grenier
Catherine Deneuve ja Juliette Binoche nähdään äitinä ja tyttärenä elokuvassa Fabiennen muistelmat, joka kertoo ikääntyvän leffadiivan elämänkerrasta, jossa ei totuudella ole kovinkaan tärkeää sijaa. Kun tytär Lumir huomauttaa tästä käydessään Ranskassa, niin Fabiennena ei voisi vähempää kiinnostaa. ”Totuus on aika tylsää”, hän tokaisee. Äidin ja tyttären suhdetta sekä totuuden merkitystä käsitellään hyvin, vaan ei mieleenpainuvasti.

Elokuvan nettisivusto
 

Jojo Rabbit

Komedia, Draama, Sota
Ensi-ilta: 10.1.2020
Kesto: 1 t 49 min
Levittäjä: Nordisk Film
Ohjaaja: Taika Waititi
Pääosissa: Roman Griffin Davis, Thomasin McKenzie, Sam Rockwell, Scarlett Johansson, Rebel Wilson, Alfie Allen, Stephen Merchant, Taika Waititi
Jojo Rabbit kertoo huumorin keinoin mitä tapahtuu, kun pieni ja hyvin innokas natsinalku Johannes löytää toisen maailmansodan aikana talonsa ullakolta siellä piilottelevan juutalaistytön. Hän päättää kirjoittaa juutalaisista opaskirjan, ja pyytää tyttöä avustamaan häntä siinä. Jojolla on myös mielikuvitusystävä, umpihölmö Adolf Hitler, joka antaa oman panoksensa tämän elämään. Satiirinen, koskettava ja erittäin hauska elokuva.

Elokuvan nettisivusto

Kinoteekki Facebookissa