Kinoteekki

Kinoteekki arvioi uutuusleffat

 

Kinoteekki Radio Deissä perjantaisin klo 15.45

Kinoteekki

 

Mitä meistä puhutaan

Hva vil folk si
Draama
Ensi-ilta: 18.5.2018
Kesto: 1 t 46 min
Levittäjä: B-Plan Distribution
Ohjaaja: Iram Haq
Pääosissa: Maria Mozhdah, Adil Hussain, Ekavali Khanna, Rohit Saraf, Ali Arfan, Sheeba Chaddha, Lalit Parimoo
Nischa elää kotona nöyrän muslimitytön elämää, ja kodin ulkopuolella hän on tavallinen norjalainen teini. Isä näkee hänen pussaavan norjalaispoikaa, kidnappaa tytön ja pakottaa tämän Pakistaniin elämään sukulaisten luo täysin vieraaseen ympäristöön. Siellä häneltä poltetaan passi ja Nischa on käytännössä vanki. Kauhuelokuvan piirteitä saanut Mitä meistä puhutaan kertoo sen ohjanneen norjalais-pakistanilaisnaisen Imra Hagin oman tarinan. Järkyttävä ja mieleen porautuva elokuva.

Elokuvan nettisivusto
 

Solo: A Star Wars Story

Toiminta, Seikkailu, Fantasia, Sci-fi. 3D
Ensi-ilta: 23.5.2018
Kesto: 2 t 15 min
Levittäjä: Walt Disney Studios Motion Pictures AB
Ohjaaja: Ron Howard
Pääosissa: Alden Ehrenreich, Woody Harrelson, Emilia Clarke, Donald Glover, Thandie Newton, Phoebe Waller-Bridge, Joonas Suotamo
Järjestyksessä toinen virallisen Star Wars sagan ulkopuolinen leffajulkaisu on vauhdikas kuvaus Han Solon nuoruusvuosilta, jolloin hän tapasi Chewbaccan ja Lando Calrissianin. Imperiumin ja rikollissyndikaattien hallitsemassa galaksissa nuori Han Solo lyöttäytyy yhteen rikollisjoukkion kanssa varastaakseen hyperpolttoainetta, josta saatavalla palkkiolla lentäjä-ässä toivoo ostavansa avaruusaluksen. Avaruuswestern lähes läkähdyttää toiminnallaan ollen silti pilke kulmassa tehty, unohtamatta romantiikkaa. Ron Howardin varma ohjaus.

Elokuvan nettisivusto

Kinoteekki

 

Isle of Dogs

Animaatio
Ensi-ilta: 11.5.2018
Kesto: 1 t 41 min
Levittäjä: Nordisk Film
Ohjaaja: Wes Anderson
Pääosissa: Edward Norton, Bryan Cranston, Bill Murray, Jeff Goldblum, Bob Balaban, Kunichi Nomura, Koyu Rankin, Scarlett Johansson, Greta Gerwig, Frances McDormand, Ken Watanabe, Harvey Keitel, Fisher Stevens, Liev Schreiber, Courtney B. Vance, Tilda Swinton
Japanin kulttuuriin ja tapoihin syventynyt animaatio Isle of Dogs on omaperäisen Wes Andersonin ohjaama kaunis tarina 12-vuotiaasta Atarista, jonka henkivartijakoira on karkotettu kaatopaikkasaarelle ilkeän pormestarin toimesta. Atari lähtee pelastamaan koiraansa, löytää runsaasti uusia koiraystäviä ja kokee elämänsä jännittävimmän seikkailun. Viileä ja liian lakoninen, mutta visuaalisesti huippuhieno animaatio.

Elokuvan nettisivusto
 

Deadpool 2

Komedia, Toiminta, Seikkailu, Sci-fi
Ensi-ilta: 16.5.2018
Kesto: 1 t 59 min
Levittäjä: Nordisk Film
Ohjaaja: David Leitch
Pääosissa: Ryan Reynolds, Josh Brolin, Morena Baccarin, T.J. Miller, Zazie Beetz, Eddie Marsan
Deadpool 2 seuraa tiukasti ensimmäisen osan jalanjäljissä yrittäen liikaa ponnistellen pitää huolta siitä, että tämä on härskimpi, väkivaltaisempi ja itseironisempi kuin mikään muu elokuva - koskaan. Deadpoolin on pelastettava nuori mutanttipoika kovalta kohtalolta ,ja hän joutuu tekemään yhteistyötä vastentahtoisesti muiden mutanttien kanssa. Näyttelijät ovat hyviä, käsikirjoitus tiukkaakin tiukempi, siinä on tiheään viittauksia elokuviin ja välillä ihan oikeaa rakkauttakin.

Elokuvan nettisivusto

Kinoteekki

 

Star Wars: The Last Jedi (3D)

Star Wars: The Last Jedi (3D) (2017)
Lajityyppi: Toiminta, seikkailu, fantasia, sci-fi
Levittäjä: Walt Disney Studios Motion Pictures AB
Ohjaaja: Rian Johnson
Pääosissa: Mark Hamill, Carrie Fisher, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong'o, Domhnall Gleeson, Anthony Daniels, Andy Serkis, Peter Mayhew, Gwendoline Christie, Kelly Marie Tran, Laura Dern, Benicio Del Toro
Ensi-ilta: 13.12.2017
Kesto: 2h 32 min
Ikäraja: 12
Star Wars -imperiumiin sijoittuva, sarjanumeroltaan kahdeksanneksi tehty vauhdikas ja näyttävä The Last Jedi -avaruusooppera on talvensietoviihdettä parhaimmillaan. Se kertoo viimeisten jedi-sotureiden kapinasta näennäisesti ylivoimaista vihollista vastaan, ja ennenkaikkea Kylo Renin ja hänen setänsä Luke Skywalkerin elämänkatsomusten ristiriidasta, eli pahan ja hyvän taistelusta. Painostavan sotaisia, mutta toivoa tihkuva seikkailu kaukana, kaukana galaxeissa.

Elokuvan nettisivusto

Kinoteekki

 

Suojelijat

Les gardiennes
Draama 
Ensi-ilta: 16.2.2018
Kesto: 2 t 15 min
Levittäjä: Oy Cinema Mondo Ltd
Ohjaaja: Xavier Beauvois
Pääosissa: Nathalie Baye, Laura Smet, Iris Bry
Ranskalainen Suojelijat alkaa vuodesta 1915 ja keskittyy kertomaan eristyneestä maatilasta, jota naiset hoitavat miesten lähdettyä sotaan. Sinne palkataan nuori Francine-piika, joka pelastaa tilan, mutta joutuu ikävään välikäteen vanhan emännän ja talon pojan välille. Entisajan elämää, viljelymetodeja ja maatilan töiden muuttumista rauhallisesti kuvaava Suojelijat on liian pitkä ja pidättyvä.

Elokuvan IMDb-sivu
 

Varasto 2

Komedia, Kotimainen
Ensi-ilta: 16.2.2018
Kesto: 1 t 40 min
Levittäjä: Nordisk Film
Ohjaaja: Taru Mäkelä
Pääosissa: Minttu Mustakallio, Kari-Pekka Toivonen, Aku Hirviniemi, Emilia Karilampi, Hannele Lauri, Esko Salminen, Vesa Vierikko, Juha Muje
Varasto-elokuvasta tutut Rousku ja Raninen päättävät perustaa yhdessä remppafirman, koska muuten ei töitä tunnu löytyvän Varasto kakkosessa. Intoa on, vaan ei taitoa niin töiden kuin perhe-elämänkin suhteen. He törmäävät ensimmäisestä leffasta tuttuihin hahmoihin eikä katsojalla pokka pidä kansanomaisesti rempseän reippaan ja ajoittain hillittömän hauskan elokuvan edetessä haasteesta toiseen.

Elokuvan nettisivusto
 

Coco

Perhe-elokuva, Animaatio
2D, 3D, originaali ja dubattu
Ensi-ilta: 16.2.2018
Kesto: 1 t 45 min
Levittäjä: Walt Disney Studios Motion Pictures AB
Ohjaaja: Lee Unkrich
Meksikon kansanperinteestä aiheensa ammentanut Coco kertoo Miguelista, nuoresta pojasta, joka rakastaa kitaransoittoa, mutta joutuu harjoittelemaan salaa, sillä hänen suvussaan on musiikki kiellettyä vanhojen skandaalien takia. Etsiessään itselleen uutta kitaraa Miguel joutuu vedetyksi mukaan kuolleiden valtakuntaan, jossa hänelle selviää edesmenneiden sukulaisten avustukselle monia vanhoja salaisuuksia. Upean värikäs ja laadukas Coco on näyttävä, mutta aiheensa puolesta lapsille turhan rankka.

Elokuvan nettisivusto

Kinoteekki Facebookissa