Kinoteekki

Kinoteekki arvioi uutuusleffat

 

Kinoteekki perjantaisin Radio Deillä klo 15:45.

Kinoteekki

 

Nuori Astrid

Unga Astrid
Draama
Ensi-ilta: 14.9.2018
Kesto: 2 t 3 min
Levittäjä: Nordisk Film
Ohjaaja: Pernille Fischer Christensen
Pääosissa: Alba August, Maria Bonnevie, Magnus Krepper, Henrik Rafaelsen, Trine Dyrholm, Björn Gustafsson
Rakastetun ruotsalaisen lastenkirjailija Astrid Lindgrenin aikuisen elämän varhaisiin vaiheisiin keskittyvä draama. 1900-luvun alkupuolen moraalikäsitykset lyövät vasten kasvoja tulevan menestyskirjailijan elämässä. Hieno draama.

Elokuvan nettisivusto
 

Papillon

Draama, Jännitys
Ensi-ilta: 14.9.2018
Kesto: 2 t 13 min
Levittäjä: Oy Future Film Ab
Ohjaaja: Michael Noer
Pääosissa: Charlie Hunnam, Rami Malek
Sujuva vuoden 1973 tehdyn elokuvan uusi versio Papillonista, joka lavastettiin murhaajaksi ja tuomittiin elinkautiseen. Lukuisten pakojen vuoksi hän päätyy lopulta Pirunsaarelle, josta pakenemisen pitäisi olla mahdotonta. Hyvin tehty, mutta uudelleenlämmitetyn makuinen jännitysdraama.

Elokuvan nettisivusto

Kinoteekki

 

Ihmeperhe 2

The Incredibles 2
Orig, Fin & Swe
2D & 3D
Perhe-elokuva, Animaatio
Ensi-ilta: 31.8.2018
Kesto: 2 t 6 min
Levittäjä: Walt Disney Studios Motion Pictures AB
Ohjaaja: Brad Bird
Pääosissa: Craig T. Nelson, Holly Hunter, Catherine Keener, Bob Odenkirk, Samuel L. Jackson, Sarah Vowell
Ihmeperheen paluu 15 vuoden jälkeen palauttaa meidät ensimmäisen elokuvan loppuun ja supersankariperhe on jälleen kovilla, kun uusi ja ilkeä pahis uhkaa maailmaa. Tällä kerralla rikollisia lähtee jahtaamaan perheen äiti Elli, ja isä Ile joutuu aivan uusien haasteiden eteen koti-isän roolissa. Perheen aikuisille enemmän kuin lapsille suunnattu elokuva on hauska, mutta toivottomasti liian pitkä.

Elokuvan nettisivusto
 

Megalodon

The Meg
2D & 3D
Toiminta, Jännitys, Sci-fi
Kesto: 1 t 54 min
Levittäjä: SF Film Finland Oy
Ohjaaja: John Turteltaub
Pääosissa: Jason Statham, Li Bingbing, Rainn Wilson, Ruby Rose, Winston Chao, Cliff Curtis
Näyttävä ja pelottava Megalodon kertoo esihistoriallisen kokoisesta haista, joka pääsee meren syyyksistä ihmisten ilmoille ja ahdistelee kansainvälistä merentutkimusasemaa. Jason Stahtamin esittämä karski ammattipelastaja käyttää kaikki taitonsa tuhotakseen jättihain ja pelastaakseen biologit, ja flirttaillakseen kauniin kiinalaisen tutkijan kanssa. Näytteleminen on aivan kammottavaa, mutta merenalainen kuvaus ja erikoistehtosteet ovat parhaasta päästä. Tarina kärsii kliseisyydestä.

Elokuvan nettisivusto
 

Rannalla

On Chesil Beach
Draama, Romantiikka
Ensi-ilta: 31.8.2018
Kesto: 1 t 50 min
Levittäjä: Oy Atlantic Film Finland Ab
Ohjaaja: Dominic Cooke
Pääosissa: Saoirse Ronan, Billy Howle, Emily Watson, Anne-Marie Duff, Samuel West, Bebe Cave, Adrian Scarborough
Kuusikymmentäluvun alkuun sijoittuvassa tarinassa nuoripari tutustuu toisiinsa oikeasti vasta hääpäivänään. Takaumien kautta paljolti tarinaa kertova hieno leffa kärsii lopun kahdesta epilogista – varsinkin jälkimmäisestä.

Elokuvan nettisivusto

Kinoteekki

 

Mitä meistä puhutaan

Hva vil folk si
Draama
Ensi-ilta: 18.5.2018
Kesto: 1 t 46 min
Levittäjä: B-Plan Distribution
Ohjaaja: Iram Haq
Pääosissa: Maria Mozhdah, Adil Hussain, Ekavali Khanna, Rohit Saraf, Ali Arfan, Sheeba Chaddha, Lalit Parimoo
Nischa elää kotona nöyrän muslimitytön elämää, ja kodin ulkopuolella hän on tavallinen norjalainen teini. Isä näkee hänen pussaavan norjalaispoikaa, kidnappaa tytön ja pakottaa tämän Pakistaniin elämään sukulaisten luo täysin vieraaseen ympäristöön. Siellä häneltä poltetaan passi ja Nischa on käytännössä vanki. Kauhuelokuvan piirteitä saanut Mitä meistä puhutaan kertoo sen ohjanneen norjalais-pakistanilaisnaisen Imra Hagin oman tarinan. Järkyttävä ja mieleen porautuva elokuva.

Elokuvan nettisivusto
 

Solo: A Star Wars Story

Toiminta, Seikkailu, Fantasia, Sci-fi. 3D
Ensi-ilta: 23.5.2018
Kesto: 2 t 15 min
Levittäjä: Walt Disney Studios Motion Pictures AB
Ohjaaja: Ron Howard
Pääosissa: Alden Ehrenreich, Woody Harrelson, Emilia Clarke, Donald Glover, Thandie Newton, Phoebe Waller-Bridge, Joonas Suotamo
Järjestyksessä toinen virallisen Star Wars sagan ulkopuolinen leffajulkaisu on vauhdikas kuvaus Han Solon nuoruusvuosilta, jolloin hän tapasi Chewbaccan ja Lando Calrissianin. Imperiumin ja rikollissyndikaattien hallitsemassa galaksissa nuori Han Solo lyöttäytyy yhteen rikollisjoukkion kanssa varastaakseen hyperpolttoainetta, josta saatavalla palkkiolla lentäjä-ässä toivoo ostavansa avaruusaluksen. Avaruuswestern lähes läkähdyttää toiminnallaan ollen silti pilke kulmassa tehty, unohtamatta romantiikkaa. Ron Howardin varma ohjaus.

Elokuvan nettisivusto

Kinoteekki

 

Hereditary - Pahan perintö

Hereditary
Kauhu 
Ensi-ilta: 20.6.2018
Kesto: 2 t 8 min
Levittäjä: Nordisk Film
Ohjaaja: Ari Aster
Pääosissa: Toni Collette, Gabriel Byrne, Alex Wolff, Milly Shapiro
Draamamaisesti tehty kauhuleffa, joka ei ole teinien säikyttelyelokuva, kertoo perheen synkän menneisyyden dramaattisista vaikutuksista. Okkultismi ja pahan palvonta nousevat  hiljalleen leffan edetessä esille, mutta eivät liian osoittelevasti.

Elokuvan nettisivusto
 

Jurassic World: Kaatunut valtakunta

Jurassic World: Fallen Kingdom
2D & 3D
Toiminta, Seikkailu, Sci-fi
Ensi-ilta: 8.6.2018
Kesto: 2 t 8 min
Levittäjä: Finnkinon teatterilevitys
Ohjaaja: J.A. Bayona
Pääosissa: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, BD Wong, James Cromwell, Ted Levine, Justice Smith, Geraldine Chaplin, Daniella Pineda, Toby Jones, Rafe Spall, Isabella Sermon, Jeff Goldblum
Villieläinpuisto Jurassic Worldin toistuvat katastrofit ovat saaneet ihmiset varuilleen  dinosaurusten suhteen. Ne aiotaan hävittää. Claire, puiston entinen johtaja, nykyinen dinojen suojelija, palkataan noutamaan saarelta salaa tärkeimmät eläimet turvaan entisen boyfriendin Owenin kanssa. He huomaavat liian myöhään olevansa ansassa tuliperäisellä saarella villiintyneiden dinosaurusten kanssa. Hurja seikkailu, jossa dialogi on kökköä ja ihmiset vain uhreja.

Elokuvan nettisivusto

Kinoteekki

 

Isle of Dogs

Animaatio
Ensi-ilta: 11.5.2018
Kesto: 1 t 41 min
Levittäjä: Nordisk Film
Ohjaaja: Wes Anderson
Pääosissa: Edward Norton, Bryan Cranston, Bill Murray, Jeff Goldblum, Bob Balaban, Kunichi Nomura, Koyu Rankin, Scarlett Johansson, Greta Gerwig, Frances McDormand, Ken Watanabe, Harvey Keitel, Fisher Stevens, Liev Schreiber, Courtney B. Vance, Tilda Swinton
Japanin kulttuuriin ja tapoihin syventynyt animaatio Isle of Dogs on omaperäisen Wes Andersonin ohjaama kaunis tarina 12-vuotiaasta Atarista, jonka henkivartijakoira on karkotettu kaatopaikkasaarelle ilkeän pormestarin toimesta. Atari lähtee pelastamaan koiraansa, löytää runsaasti uusia koiraystäviä ja kokee elämänsä jännittävimmän seikkailun. Viileä ja liian lakoninen, mutta visuaalisesti huippuhieno animaatio.

Elokuvan nettisivusto
 

Deadpool 2

Komedia, Toiminta, Seikkailu, Sci-fi
Ensi-ilta: 16.5.2018
Kesto: 1 t 59 min
Levittäjä: Nordisk Film
Ohjaaja: David Leitch
Pääosissa: Ryan Reynolds, Josh Brolin, Morena Baccarin, T.J. Miller, Zazie Beetz, Eddie Marsan
Deadpool 2 seuraa tiukasti ensimmäisen osan jalanjäljissä yrittäen liikaa ponnistellen pitää huolta siitä, että tämä on härskimpi, väkivaltaisempi ja itseironisempi kuin mikään muu elokuva - koskaan. Deadpoolin on pelastettava nuori mutanttipoika kovalta kohtalolta ,ja hän joutuu tekemään yhteistyötä vastentahtoisesti muiden mutanttien kanssa. Näyttelijät ovat hyviä, käsikirjoitus tiukkaakin tiukempi, siinä on tiheään viittauksia elokuviin ja välillä ihan oikeaa rakkauttakin.

Elokuvan nettisivusto

Kinoteekki Facebookissa