Kinoteekki 24.09.2021


Kinoteekki audio


Respect

Draama, Musiikki
Ensi-ilta: 24.9.2021
Kesto: 2 t 26 min
Levittäjä: SF Film Finland Oy
Ohjaaja: Liesl Tommy
Pääosissa: Jennifer Hudson, Forest Whitaker, Marlon Wayans, Audra McDonald, Marc Maron, Titus Burgess, Saycon Sengbloh

Musiikkia pursuva Respect kertoo soulin kuningattaresta Aretha Franklinista. Tarina ontuu ja roolihahmot ovat, Franklinia esittävää Jennifer Hudsonia lukuunottamatta, ohuita. Uran kohokohdat nostetaan esille, mutta ihminen Aretha Franklin jää lähes tuntemattomaksi. Draamankerronta jää musiikin jalkoihin. Kaksi ja puoli tähteä.


Pahan naapuri

Andra Sidan
Jännitys, Kauhu
Ensi-ilta: 17.9.2021
Kesto: 1 t 27 min
Levittäjä: Aurora Studios Oy
Ohjaaja: Tord Danielsson, Oskar Mellander
Pääosissa: Dilan Gwyn, Linus Wahlgren, Jacob Fahlstedt, Janna Granström

Tunnettuja ruotsalaisia kauhuelokuvia ei ole montaa, joten kansainvälisille markkinoille pyrkivä Pahan naapuri on matkinut kaikkia mahdollisia amerikkalaisia kummitustaloelokuvia kertoessaan, miten Fredrik, tämän viisivuotias poika Lucas ja tyttöystävä Shirin muuttavat paritalon puolikkaaseen, joka on kiinni autiotalossa. Pian Lucas-poika väittää, että talossa asuu myös näkymätön lapsi, joka haluaa leikkiä hänen kanssaan. Siitä alkaa hyytävä kissa- ja hiirileikki, joka saa katsojan säikähtämään usein ja kovaa. Pelottava, kliseitä ja hölmöyksiä pursuava elokuva saa kaksi tähteä.


Persian oppitunnit

Persian Lessons
Draama, Sota
Ensi-ilta: 17.9.2021
Kesto: 2 t 8 min
Levittäjä: Finnkinon teatterilevitys
Ohjaaja: Vadim Perelman
Pääosissa: Nahuel Pérez Biscayart, Lars Eidinger, Jonas Nay, Leonie Benesch

On vuosi 1942. Nuori natsien kiinnisaama juutalaismies Gilles välttää teloituksen ja keskitysleirin väittämällä olevansa persialainen, sillä Klaus-niminen natsiupseeri on halukas oppimaan Iranin kieltä. Gilles ei osaa sanaakaan farsia, mutta hän keksii itse uuden kielen, jota alkaa opettaa Klausille, tietäen, että hän voi jäädä kiinni minä hetkenä tahansa. Tositarinan innoittama ja hyvin laadukas Persian oppitunnit saa neljä ja puoli tähteä.