Kinoteekki 17.09.2021


Kinoteekki audio


Sama nainen

Herself
Draama
Ensi-ilta: 17.9.2021
Kesto: 1 t 37 min
Levittäjä: Cinemanse Oy
Ohjaaja: Phyllida Lloyd
Pääosissa: Clare Dunne, Harriet Walter, Ian Lloyd Anderson, Molly McCann, Ruby Rose O'Hara

Irlantilaiselokuva Sama nainen kertoo purevan tarkasti lähisuhdeväkivallasta kärsivän Sandran ja hänen kahden lapsensa tarinan, joka on kuitenkin toivoa täynnä. Kunnan asuntoa turhaan odottava Sandra päättää rakentaa talon itselleen, ja samalla hän rakentaa myös uutta elämäänsä. Lähimmäisenrakkauden ja toivon täyttämä elokuva saa neljä tähteä.


Dyyni

Dune
Draama, Seikkailu, Sci-fi
Ensi-ilta: 17.9.2021
Kesto: 2 t 36 min
Levittäjä: SF Film Finland Oy
Ohjaaja: Denis Villeneuve
Pääosissa: Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Josh Brolin, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Stephen McKinley Henderson, Zendaya, Chen Chang, Sharon Duncan-Brewster, Charlotte Rampling, Jason Momoa, Javier Bardem

Eeppinen avaruussaaga Dyyni vie aavikkoplaneetta Arrakikselle, josta saadaan maailmankaikkeuden arvokkainta ainetta – rohtoa. Se mahdollistaa tähtienvälisen matkailun. Planeetasta ja rohdosta käydään taistelua kahden mahtavan aatelissuvun välillä, ja lusikkansa soppaan ovat laittaneet myös imperiumin keisari ja mystiikkaan taipuva sisarjärjestö, jonka tarkoituksena on geneettisesti luoda messiashahmo. Nuori Paul Atreides on kaiken tämän keskiössä. Onko hän luvattu pelastaja? Upeasti toteutettu scifi-elokuva vetää vertoja Frank Herbertin alkuperäiselle kirjalle ja saa viisi tähteä.