Kinoteekki 25.09.2020

 

Kinoteekki audio

 

Wendy

Draama, Fantasia
Ensi-ilta: 25.9.2020
Kesto: 1 t 51 min
Levittäjä: Cinemanse Oy
Ohjaaja: Benh Zeitlin
Pääosissa: Devin France, Yashua Mack, Gage Naquin, Gavin Naquin, Ahmad Cage, Krzysztof Meyn

Aivan uudenlaisessa tulkinnassa Peter Panin tarinasta tuttu Wendy-tyttö päätyy tuliperäiselle saarelle, jossa aika on pysähtynyt, ja jossa toivo ja mielikuvitus pitää lapset lapsina. Elokuvan ilmeisen syvällinen ja persoonallinen ote tuttuun tarinaan on rasittavan haahuileva, joskin kauniisti kuvattu. Wendy haluaa taistella siellä veljiensä puolesta ja miettii aikuiseksi kasvamisen pelottavuutta. Kaksi ja puoli tähteä.

 

Lost Boys

Dokumentti, Kotimainen
Ensi-ilta: 25.9.2020
Kesto: 1 t 39 min
Levittäjä: SF Film Finland Oy
Ohjaaja: Joonas Neuvonen, Sadri

Pako joulumaasta-dokumentin itsenäinen jatko-osa Lost Boys kertoo siitä mitä tapahtui kun huumekoukussa olevat Jani ja Antti katosivat Kauko-Itään. Heidän kaverinsa Joonas lähtee Thaimaahan ja Kambodžaan etsimään heitä ja kuvaus siitä, mihin huumeriippuvuus saattaa johtaa, on brutaalin avointa ja suoraa. Kolme tähteä.

 

Karpo

Dokumentti, Kotimainen
Ensi-ilta: 25.9.2020
Kesto: 1 t 24 min
Levittäjä: Finnkinon teatterilevitys
Ohjaaja: Ari Matikainen

Dokumenttielokuva Karpo on jouheva, loogisesti etevä kuvaus tunnetun tv-toimittajan elämäntyöstä, jota hän itse kertoo tien päältä katsojalle. Murrosvaihetta eläneestä yhteiskunnasta löytyi paljon raportoitavaa ja paljastettavaa, mitä hän ansiokkaasti tekikin, ja dokumentissa on rento, huumorintajuinen sävy. Kolme ja puoli tähteä.