Kinoteekki 11.09.2020

 

Kinoteekki audio

 

Hyvä vaimo

La bonne épouse
Komedia, Draama
Ensi-ilta: 11.9.2020
Kesto: 1 t 50 min
Levittäjä: Oy Atlantic Film Finland Ab
Ohjaaja: Martin Provost
Pääosissa: Juliette Binoche, Yolanda Moreau, Noémie Lvovsky, Edouard Baer, François Berléand

Ranskalainen komedia Hyvä vaimo kertoo Paulettesta, joka vetää talouskoulua nuorille naisille vuonna 1967. Hänen miehensä yllättäen kuollessa joutuu Paulette miettimään naisten aseman uusiksi. Herttainen komedia hajoaa hyvän alun jälkeen, ja saa siksi vain kaksi ja puoli tähteä.

 

Metsäjätti

Draama, Kotimainen
Ensi-ilta: 11.9.2020
Kesto: 1 t 28 min
Levittäjä: Nordisk Film
Ohjaaja: Ville Jankeri
Pääosissa: Jussi Vatanen, Hannes Suominen, Sara Soulié, Anu Sinisalo, Tommi Korpela, Anna-Riikka Rajanen, Tomi Alatalo

Törmälä on keskisuomalainen paikkakunta, jossa mitään ei kannata yrittää, tasainen ja punainen, sanoo Pasi, entinen törmäläläinen, joka joutuu lähtemään sinne saneeraamaan metsäteollisuusyritystä. Mutta menneisyys tulee vastaan kotikonnuilla entisten ystävien muodossa, ja samalla pitäisi päättää kenen joukossa seisot. Hyvin ohjattu ja tummalla huumorilla höystetty elokuva hyvin suomalaisesta aiheesta saa kolme ja puoli tähteä.

 

The Rental

Jännitys, Kauhu
Ensi-ilta: 11.9.2020
Kesto: 1 t 29 min
Levittäjä: SF Film Finland Oy
Ohjaaja: Dave Franco
Pääosissa: Alison Brie, Dan Stevens, Jeremy Allen White, Sheila Vand

Dave Francon esikoisohjaus The Rental pilaa katsojalta mökkivuokraukset ikuisiksi ajoiksi. Se kertoo kahdesta pariskunnasta, jotka vuokraavat luksushuvilan viikonlopuksi juhliakseen rankan työrupeaman jälkeen, ja juhlinta alkaa hyvin, kunnes he tajuavat etteivät olekaan talossa yksin, heitä tarkkailee joku, jolla on pahat mielessä. Kelvollinen, mutta yllätyksetön trilleri saa kolme tähteä.