Kinoteekki 19.11.2021


Kinoteekki audio


Perintö

Adn
Draama
Ensi-ilta: 19.11.2021
Kesto: 1 t 30 min
Levittäjä: Oy Cinema Mondo Ltd
Ohjaaja: Maïwenn _
Pääosissa: Maïwenn _, Fanny Ardant, Louis Garrel

Keski-ikäinen ranskalaisnainen Neige vaipuu identiteettikriisiin menetettyään hänelle hyvin rakkaan isoisänsä Emirin. Hän alkaa miettiä uudelleen suhdetta ongelmalliseen perheeseensä ja keskittyy vain perimäänsä, isoisänsä kotimaahan Algeriaan. Tunnelmallinen, loppua kohtia latistuva ja ohjaajalle hyvin henkilökohtainen Perintö kertoo siitä, mitä isovanhempamme ovat meille merkinneet. Kaksi ja puoli tähteä.


Omerta 6/12

Toiminta, Jännitys, Kotimainen
Ensi-ilta: 19.11.2021
Kesto: 1 t 55 min
Levittäjä: SF Film Finland Oy
Ohjaaja: Aku Louhimies

Itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto keskeytyy terroristien hyökätessä presidentinlinnaan ja ottaessaan vieraat panttivangikseen. Siellä on myös Suomen koko poliisijohto. Suojelupoliisin kokenut Markus Tanner pyydetään neuvottelijaksi, ja hän tajuaa nopeasti, ettei tässä ole kyse vain yhdestä rikoksesta, vaan jostain paljon suuremmasta ja pahemmasta suunnitelmasta. Ilkka Remeksen kirjaan perustuva toimintajännäri on sujuvaa kansainvälistä tasoa, ja se olisi noussut korkeammalle, jos roolihenkilöiden taustoittamiseen olisi painotettu enemmän. Kolme tähteä.


King Richard: Williamsien tarina

King Richard
Draama
Ensi-ilta: 19.11.2021
Kesto: 2 t 25 min
Levittäjä: SF Film Finland Oy
Ohjaaja: Reinaldo Marcus Green
Pääosissa: Will Smith, Tony Goldwyn, John Bernthal, Aunjanue Ellis, Saniyaa Sidney, Demi Singleton

Will Smithin roolisuoritus Richardina, tennistähtien Venus ja Serena Williamsin erikoislaatuisena isänä, on aivan huikea. Hän muuttuu mieheksi, joka jääräpäisesti on päättänyt, että hänen tyttärensä pääsevät köyhyydestä ja menestyvät valkoihoisten hallitsemassa lajissa, ja uhraa sen eteen aivan kaikkensa. Muutoin Serena ja Venus Williamsin tarina jää pintapuoliseksi raapaisuksi näiden urasta. Kolme tähteä.