Kinoteekki 05.11.2021


Kinoteekki audio


Rikinkeltainen Taivas

Den Svavelgula Himlen
Draama
Ensi-ilta: 5.11.2021
Kesto: 2 t 0 min
Levittäjä: Nordisk Film
Ohjaaja: Claes Olsson
Pääosissa: Nicke Lignell, Linda Zilliacus, Pekka Strang, Mimosa Willamo, Jonna Järnefelt, Johanna Af Schulten

Kjell Westön romaaniin Rikinkeltainen taivas perustuva samanniminen elokuva kertoo 1970-luvulta eteenpäin kahden toisiinsa ihastuneen nuoren tarinaa. Toinen on työväenluokkainen, lahjakas kirjoittaja Frej , ja toinen on yläluokkainen Stella. Maailma muuttuu ympärillä, ja suhde muuttuu sen mukana. Kirja on hyvä, ja näyttelijät tekevät parhaansa, mutta elokuvan puisevuus vie siltä kiinnostavuutta. Kaksi ja puoli tähteä.


Eternals

Toiminta, Fantasia, Sci-fi, Marvel
Ensi-ilta: 3.11.2021
Kesto: 2 t 38 min
Levittäjä: Walt Disney Studios Motion Pictures AB
Ohjaaja: Chloé Zhao
Pääosissa: Angelina Jolie, Salma Hayek, Gemma Chan, Richard Madden, Kumail Nanjiani, Kit Harington

Eternals kertoo toiselta planeetalta tulleista kuolemattomista olennoista, jotka ovat asuneet maan päällä jo seitsemäntuhatta vuotta. Heillä on jokaisella omat erikoisvoimansa, jota he ovat käyttäneet aikojen kuluessa maailman ihmisten hyväksi. Kun maata uhkaa tuho, olioiden täytyy päättää pitääkö sen antaa tapahtua, vai uhmaavatko he kohtaloa. Liian pitkä ja ajoittain kaikkea olevaa selittelevä elokuva ei tiedä ollako filosofinen vai hauska. Yksi tähti.


Syke-elokuva: Hätätila

Draama, Jännitys, Kotimainen
Ensi-ilta: 5.11.2021
Kesto: 1 t 40 min
Levittäjä: SF Film Finland Oy
Ohjaaja: Toni Laine
Pääosissa: Iina Kuustonen, Iiris Ketola, Riku Nieminen, Leena Pöysti, Lena Meriläinen, Antti Luusuaniemi, Tiina Lymi, Matti Ristinen, Vera Kiiskinen, Martti Suosalo, Ernest LawsonDraama, Jännitys, Kotimainen
Ensi-ilta: 5.11.2021
Kesto: 1 t 40 min
Levittäjä: SF Film Finland Oy
Ohjaaja: Toni Laine
Pääosissa: Iina Kuustonen, Iiris Ketola, Riku Nieminen, Leena Pöysti, Lena Meriläinen, Antti Luusuaniemi, Tiina Lymi, Matti Ristinen, Vera Kiiskinen, Martti Suosalo, Ernest Lawson

Syke-televisiosarjan erikoisjakso tai elokuvajakso on nimeltään Hätätila. Se kertoo päähenkilö Iiriksen kriisistä tämän joutuessa seuraamaan, kun hänen Niilo-poikansa leikkauksen aikana sairaala joutuu verkkohyökkäyksen kohteeksi. Hoitajat ja lääkärit joutuvat miettimään kenen hengen he pystyvät pelastamaan hätätilanteessa samalla kun sairaalan piirittäneet poliisit yrittävät päästä sinne sisälle. Jouhevasti etenevässä, mutta ei niin kovin jännittävässä erikoisjaksossa eletään tavallista dramaattisempaa arkea. Kaksi ja puoli tähteä.