Kinoteekki 20.11.2020

Kinoteekki audio


Horizon Line

Jännitys
Ensi-ilta: 20.11.2020
Kesto: 1 t 32 min
Levittäjä: SF Film Finland Oy
Ohjaaja: Mikael Marcimain
Pääosissa: Allison Williams, Alexander Dreymon

Pettymyksiä täynnä oleva suhde nuoren parin välillä muuttuu, kun he joutuvat taistelemaan henkiinjäämisestään valtameren yllä lentävässä pienkoneessa pilotin saatua sydänkohtauksen. Kumpikaan ei osaa lentää, kaikki mittarit ovat menneet rikki, polttoaine on loppumaisillaan eivätkä he tiedä missä ovat. Epäuskottava, surkeasti näytelty ja kirjoitettu tarina saa yhden tähden.


Naurun varjolla

Komedia, Draama, Kotimainen
Ensi-ilta: 20.11.2020
Kesto: 1 t 28 min
Levittäjä: Nordisk Film
Ohjaaja: Reetta Aalto
Pääosissa: Elena Leeve, Joonas Saartamo, Ernest Lawson, Aino Sirje, Minna Kivelä, Heikki Silvennoinen, Satu Tuuli Karhu, Miika Laakso

Naurun varjolla on osuva nimi elokuvalle, jossa työttömäksi jäänyt ja ujo tamperelainen Maria rohkaisee itseään stand-up kurssilla. Hän lähtee kilpailukiertueelle värikkäiden koomikkokollegoiden kera ja oppii kiukun kautta ilmaisemaan itseään. Mutta kiertueella voi kokeilla onko kiukkuinen, ilkeä huumori sittenkään kovin hauskaa tai hyväksi ihmissuhteille. Kolme tähteä.


Billie

Dokumentti, Musiikki
Ensi-ilta: 20.11.2020
Kesto: 1 t 36 min
Levittäjä: Oy Cinema Mondo Ltd
Ohjaaja: James Erskine

Billie-dokumentti kertoo meille sekä legendaarisen jazz-laulajan että häntä tutkineen journalisti Linda Lipneck Kuehlin elämäntarinan. Se koostuu Lindan kokoamista haastatteluista ja piirtää meille kuvan rakastetusta ja vihatusta taiteilijasta, jonka lahjakkuus lähes sortui hyväksikäytön sekä päihteiden väärinkäytön alle. Kouraiseva ja hienoa ajankuvaa rakentava dokumentti saa neljä tähteä.