Kinoteekki 13.11.2020

Kinoteekki audio


Pohjoisen sankarit

Arctic Justice/Arctic Dogs
Perhe-elokuva, Animaatio
Ensi-ilta: 13.11.2020
Kesto: 1 t 32 min
Levittäjä: Cinemanse Oy
Ohjaaja: Aaron Woodley

Napakettu Vili työskentelee lähettipalvelun liukuhihnalla haaveillen pääsystään oikeiden rekikoirien, sankarihuskyjen joukkoon. Kun koirat siepataan, Vili lähtee vetämään rekeä ja sillä reissulla hän kuulee ilkeän Otto von Mursun suunnitelmista ilmaston lämpenemiseksi. Vili kerää ympärilleen pohjoisen eläimiä taistelemaan Mursua ja tämän lunnijoukkoa vastaan. Värikäs ja iloinen koko perheen elokuva saa kolme tähteä.


Viimeiset

Draama, Western, Kotimainen
Ensi-ilta: 13.11.2020
Kesto: 1 t 59 min
Levittäjä: B-Plan Distribution
Ohjaaja: Veiko Õunpuu
Pääosissa: Pääru Oja, Laura Birn, Tommi Korpela, Elmer Bäck, Samuli Edelmann, Sulevi Peltola, Jarkko Lahti

Virolais-suomalais-hollantilainen Viimeiset kertoo Lapin maisemiin sijoittuvasta kaivoksesta, sen työmiehistä ja kaivoksen pomon juonittelusta isomman rahan perässä. Raskasvetoisen ja liian pitkälti kännisten jorinoihin keskittyvän elokuvan parasta antia ovat  Tommi Korpelan ja Laura Birnin osuudet. Kolme tähteä.


Artemis Fowl

Seikkailu, fantasia, perhe-elokuva
Disney Plus suoratoistopalvelu
Kesto: 1 t 35 min
Ohjaaja: Kenneth Branagh
Pääosissa: Ferdia Shaw, Lara McDonnell, Josh Gad

Artemis Fowl -elokuva (Disney Plus) perustuu irlantilaisen Eoin Colferin kirjasarjaan ja se kertoo 12-vuotiaan neropatin seikkailuista hänen koettaessaan pelastaa kidnapatun isänsä. Runsaasti hienoja erikoistehosteita sisältävässä fantasiatarinassa on parasta sen ydinsanoma isän ja pojan suhteen tärkeydestä. Kolme tähteä.