Kinoteekki 06.11.2020

Kinoteekki audio


Kauhuagentti Nelli Rapp

Nelly Rapp - Monsteragent
Seikkailu, Perhe-elouva
Ensi-ilta: 6.11.2020
Kesto: 1 t 33 min
Levittäjä: SF Film Finland Oy
Ohjaaja: Amanda Adolfsson
Pääosissa: Matilda Gross, Lily Wahlsteen, Johan Rheborg, Marianne Mörck, Jens Ohlin, Emma Broomé, David Wiberg, Josefin Johansson, Amy Deasismont

Omapäinen ja utelias Nelli Rapp lähtee enonsa kartanoon viikon lomalle huomatakseen, että talo kätkee suuria salaisuuksia, jotka vain odottavat selvittämistä. Siellä hän saa tietää olevansa kauhuagentti, jonka tehtävä on suojata maailmaa hirviöiltä. Mutta tarkemmin asioita tutkittuaan Nelli huomaa etteivät kaikki hirviöt ole pelottavia, he vain haluavat avata kahvilan. Laadukas ja kalliilla rahalla tehty Nelli, jossa on huonon maun pilkahduksia, saa kolme tähteä.


Kirjava lintu - The Painted Bird

The Painted Bird
Draama, Sota
Ensi-ilta: 6.11.2020
Kesto: 2 t 49 min
Levittäjä: Night Visions Distribution
Ohjaaja: Václav Marhoul
Pääosissa: Petr Kotlár, Harvey Keitel, Julian Sands, Udo Kier, Barry Pepper, Stellan Skarsgård

Palkittu ja A-luokan tähdillä varustettu sotadraama kuvaa kahdeksan osion kautta nimettömän ja mykäksi muuttuvan pojan vaellusta Itä-Euroopan halki toisen maailmansodan aikana. Ulkoisesti upea ja tyylikkäästi kuvattu, lähes kolmetuntinen mustavalkoinen taide-elokuva on sisällöltään ultraraaka, ja inhimillistä pahuutta kuvatessaan se testaa katsojan sietokykyä viimeiseen saakka. Kolme tähteä.


The Mandalorian

TV-sarja
Scifi, toiminta, seikkailu
Disney Plus suoratoistopalvelu
Sarjan luoja: Jon Favreau
Pääosissa: Pedro Pascal, Carl Weathers, Gina Carano

Disney Plus -kanavan The Mandalorian-sarja sijoittuu Star Wars universumiin ja kertoo haarniskaan pukeutuneen palkkionmetsästäjän seikkailuista galaksien reunamilla. Jokainen jakso on itsenäinen tarina, joka kertoo hyvän ja pahan taistelusta lännenelokuvien tyyliin. Hyvän musiikin ja eri ohjaajien avulla sarja palauttaa Star Warsin maailman siihen seikkailun malliin, missä sen olisi pitänyt pysyä koko ajan. Neljä ja puoli tähteä.