Kinoteekki

Kinoteekki arvioi uutuusleffat

 

Kinoteekki Radio Deissä perjantaisin klo 15.45

Kinoteekki

 

Isle of Dogs

Animaatio
Ensi-ilta: 11.5.2018
Kesto: 1 t 41 min
Levittäjä: Nordisk Film
Ohjaaja: Wes Anderson
Pääosissa: Edward Norton, Bryan Cranston, Bill Murray, Jeff Goldblum, Bob Balaban, Kunichi Nomura, Koyu Rankin, Scarlett Johansson, Greta Gerwig, Frances McDormand, Ken Watanabe, Harvey Keitel, Fisher Stevens, Liev Schreiber, Courtney B. Vance, Tilda Swinton
Japanin kulttuuriin ja tapoihin syventynyt animaatio Isle of Dogs on omaperäisen Wes Andersonin ohjaama kaunis tarina 12-vuotiaasta Atarista, jonka henkivartijakoira on karkotettu kaatopaikkasaarelle ilkeän pormestarin toimesta. Atari lähtee pelastamaan koiraansa, löytää runsaasti uusia koiraystäviä ja kokee elämänsä jännittävimmän seikkailun. Viileä ja liian lakoninen, mutta visuaalisesti huippuhieno animaatio.

Elokuvan nettisivusto
 

Deadpool 2

Komedia, Toiminta, Seikkailu, Sci-fi
Ensi-ilta: 16.5.2018
Kesto: 1 t 59 min
Levittäjä: Nordisk Film
Ohjaaja: David Leitch
Pääosissa: Ryan Reynolds, Josh Brolin, Morena Baccarin, T.J. Miller, Zazie Beetz, Eddie Marsan
Deadpool 2 seuraa tiukasti ensimmäisen osan jalanjäljissä yrittäen liikaa ponnistellen pitää huolta siitä, että tämä on härskimpi, väkivaltaisempi ja itseironisempi kuin mikään muu elokuva - koskaan. Deadpoolin on pelastettava nuori mutanttipoika kovalta kohtalolta ,ja hän joutuu tekemään yhteistyötä vastentahtoisesti muiden mutanttien kanssa. Näyttelijät ovat hyviä, käsikirjoitus tiukkaakin tiukempi, siinä on tiheään viittauksia elokuviin ja välillä ihan oikeaa rakkauttakin.

Elokuvan nettisivusto

Kinoteekki

 

Suojelijat

Les gardiennes
Draama 
Ensi-ilta: 16.2.2018
Kesto: 2 t 15 min
Levittäjä: Oy Cinema Mondo Ltd
Ohjaaja: Xavier Beauvois
Pääosissa: Nathalie Baye, Laura Smet, Iris Bry
Ranskalainen Suojelijat alkaa vuodesta 1915 ja keskittyy kertomaan eristyneestä maatilasta, jota naiset hoitavat miesten lähdettyä sotaan. Sinne palkataan nuori Francine-piika, joka pelastaa tilan, mutta joutuu ikävään välikäteen vanhan emännän ja talon pojan välille. Entisajan elämää, viljelymetodeja ja maatilan töiden muuttumista rauhallisesti kuvaava Suojelijat on liian pitkä ja pidättyvä.

Elokuvan IMDb-sivu
 

Varasto 2

Komedia, Kotimainen
Ensi-ilta: 16.2.2018
Kesto: 1 t 40 min
Levittäjä: Nordisk Film
Ohjaaja: Taru Mäkelä
Pääosissa: Minttu Mustakallio, Kari-Pekka Toivonen, Aku Hirviniemi, Emilia Karilampi, Hannele Lauri, Esko Salminen, Vesa Vierikko, Juha Muje
Varasto-elokuvasta tutut Rousku ja Raninen päättävät perustaa yhdessä remppafirman, koska muuten ei töitä tunnu löytyvän Varasto kakkosessa. Intoa on, vaan ei taitoa niin töiden kuin perhe-elämänkin suhteen. He törmäävät ensimmäisestä leffasta tuttuihin hahmoihin eikä katsojalla pokka pidä kansanomaisesti rempseän reippaan ja ajoittain hillittömän hauskan elokuvan edetessä haasteesta toiseen.

Elokuvan nettisivusto
 

Coco

Perhe-elokuva, Animaatio
2D, 3D, originaali ja dubattu
Ensi-ilta: 16.2.2018
Kesto: 1 t 45 min
Levittäjä: Walt Disney Studios Motion Pictures AB
Ohjaaja: Lee Unkrich
Meksikon kansanperinteestä aiheensa ammentanut Coco kertoo Miguelista, nuoresta pojasta, joka rakastaa kitaransoittoa, mutta joutuu harjoittelemaan salaa, sillä hänen suvussaan on musiikki kiellettyä vanhojen skandaalien takia. Etsiessään itselleen uutta kitaraa Miguel joutuu vedetyksi mukaan kuolleiden valtakuntaan, jossa hänelle selviää edesmenneiden sukulaisten avustukselle monia vanhoja salaisuuksia. Upean värikäs ja laadukas Coco on näyttävä, mutta aiheensa puolesta lapsille turhan rankka.

Elokuvan nettisivusto

Kinoteekki Facebookissa