Kinoteekki

Kinoteekki arvioi uutuusleffat

 

Kinoteekki perjantaisin Radio Deillä klo 15:45.

Kinoteekki

 

U - July 22

Draama, Jännitys
Ensi-ilta: 19.10.2018
Kesto: 1 t 33 min
Levittäjä: Nordisk Film
Ohjaaja: Erik Poppe
Pääosissa: Andrea Berntzen, Aleksander Holmen, Solveig Koløen Birkeland
Elokuva kertoo reaaliajassa ja nuorten silmin mitä tapahtui Utöyan saarella Oslon ulkopuolella 22.7.2011, kun mielipuoli ammuskelija tappoi ja haavoitti kesäleirille tulleita osallistujia umpimähkään. Dokumenttityyliin kuvatun elokuvassa seurataan Kaja-tyttöä, joka yrittää piiloutua ampujalta ja etsiä samalla sisartaan. Lohduton ja järkyttävä tositarina.

Elokuvan IMDb-sivu
 

Hölmö nuori sydän

Draama, Kotimainen
Ensi-ilta: 12.10.2018
Kesto: 1 t 42 min
Levittäjä: Nordisk Film
Ohjaaja: Selma Vilhunen
Pääosissa: Jere Ristseppä, Rosa Honkonen, Pihla Viitala, Katja Küttner, Ville Haapasalo, Abshir Sheikh Nur
Hölmö nuori sydän kertoo jo otsikkona lähes kaiken tietämisen arvoisen elokuvasta. Siinä kaksi itähelsinkiläisen lähiön isätöntä kasvattia huomaa viinahuuruisen bileillan jälkeen, että Kiira-tyttö on raskaana eikä heiveröinen Lenni-poika tiedä, miten isäksi tullaan. He ovat lapsia itsekin. Mutta Lenni yrittää, ja saa naapurin Jannelta aivan vääränlaista miehen mallia. Alakuloisen tarinan pelastaa liialta ankeudelta kaksi päähenkilöä (Jere Ristseppä, Rosa Honkonen), jotka osaavat tulkita hämmentyneitä nuoria koskettavan hyvin.

Elokuvan nettisivusto
 

Valmentaja

Draama, Elämäkerta, Kotimainen
Ensi-ilta: 17.10.2018
Kesto: 1 t 51 min
Levittäjä: Kuusan Kino Ky
Ohjaaja: Tuukka Temonen
Pääosissa: Mikko Nousiainen, Riku Nieminen, Jaana Saarinen, Inka Kallén, Jarkko Lahti, Iiro Panula, Jukka Rasila, Tatu Sinisalo, Ulla Virtanen, Pyry Nikkilä, Jenni Banerjee, Linda Wiklund
Valmentaja on erikoinen elokuva siinä mielessä, että se kertoo Jari Sarasvuon tarinan ilman Sarasvuon omaa panosta. Tuukka Temonen on ohjannut persoonallisen näkemyksensä mukaan kasvutarinan miehestä, jonka lapsuus selittää pitkälle hänen kunnianhimoaan, vimmaansa ja rohkeuttaan. Tämä kuvaus Jarista on kiinnostavaa katsottavaa, koska se myös luo katsauksen muutaman vuosikymmenen Suomeen.

Elokuvan nettisivusto

 

A Star is Born

Draama, Romantiikka, Musikaali
Ensi-ilta: 19.10.2018
Kesto: 2 t 16 min
Levittäjä: SF Film Finland Oy
Ohjaaja: Bradley Cooper
Pääosissa: Lady Gaga, Bradley Cooper, Andrew Dice Clay, Dave Chappelle, Sam Elliott, Bonnie Somerville, Michael Harney
Loistava A star is born on jo neljättä kertaa filmattu tarina alkoholisoituneesta ja kuuroutuvasta rocktähdestä Jackson Mainesta sekä hänen suojatistaan Allysta, josta tulee opettajaansa suositumpi. Mitä enemmän Allya suositaan, sitä alemmaksi alkaa Jacksonin mieli valua. Mutta rakkaus kestää. Siinä samalla katsoja pääsee konserttilavoille, lavan taakse, musiikin tekoon ja todistamaan julkisuuden surulliset puolet.

Elokuvan nettisivusto

 

Kinoteekki

 

Urpo ja Turpo johtolangan jäljillä

Suomeksi ja ruotsiksi puhutut versiot
Perhe-elokuva, Animaatio
Ensi-ilta: 12.10.2018
Kesto: 0 t 55 min
Levittäjä: Oy Future Film Ab
Ohjaaja: Liisa Helminen
Pääosissa: Antti Pääkkönen, Seppo Pääkkönen, Katariina Lohiniva, Taru Tikkanen, Olli Parviainen
Hauskan kekseliäs lastenelokuva Urpo ja Turpo johtolangan jäljillä koostuu useasta kymmenen minuutin seikkailusta, joihin lelunallet joutuvat kun kukaan ihminen ei ole katsomassa. He keksivät mielikuvitusrikkaita leikkejä kirjoista, ja käyttävät kaikkea kodin tavaraa rekvisiittana autiona saarena tai vaikkapa urheilukenttänä, niin kuin varmaan moni muistaa tuosta 1990-luvun ohjelmasta. Se on kestänyt aikaa hyvin, ja sitä voikin suositella kaikille perheen pienimmille.

Elokuvan nettisivusto
 

Ensimmäisenä Kuussa

First Man
Draama, Elämäkerta
Ensi-ilta: 12.10.2018
Kesto: 2 t 21 min
Levittäjä: Finnkinon teatterilevitys
Ohjaaja: Damien Chazelle
Pääosissa: Ryan Gosling, Claire Foy, Jason Clarke, Kyle Chandler, Patrick Fugit, Ciarán Hinds, Ethan Embry, Shea Whigham, Corey Stoll, Pablo Schreiber, Cory Michael Smith, Lukas Haas
Upeasti kuvattu ja näytelty Ensimmäisenä kuussa kertoo liian monien surujen vakavoittavasta Neil Armstrongista, joka astui ensimmäisenä ihmisenä kuun kamaralle vuonna 1969. Elokuva käy läpi hänen elämäänsä 1960-luvulla ja kertoo valmistautumisesta miehitettyä kuulentoa varten sekä niistä uhrauksista, joita hänen perheensä ja moni muu joutui kokemaan. Hyvin autenttisen oloinen elokuva ei ole scifiä eikä mikään sankaritarina, vaan Ryan Goslingin tarkasti tulkitsema kuvaus historiaan jääneestä astronautista.

Elokuvan nettisivusto
 

Bad Times at the El Royale

Jännitys
Ensi-ilta: 12.10.2018
Kesto: 2 t 22 min
Levittäjä: Nordisk Film
Ohjaaja: Drew Goddard
Pääosissa: Jeff Bridges, Chris Hemsworth, Cynthia Erivo, Jon Hamm, Dakota Johnson, Cailee Spaeny, Nick Offerman, Lewis Pullman
El Royalen motelli toimii yhden vuorokauden aikana seitsemän eri ihmisen salaisuuksien paljastusten ja yllätysten näyttämönä tavalla, jota ei ole ennen nähty. Traaginen motellijännäri on parasta elokuvakerrontaa pitkään aikaan.

Elokuvan nettisivusto

Kinoteekki Facebookissa