Kinoteekki 18.03.2022


Kinoteekki audio


The Lost Daughter

Draama
Ensi-ilta: 18.3.2022
Kesto: 2 t 2 min
Levittäjä: SF Film Finland Oy
Ohjaaja: Maggie Gyllenhaal
Pääosissa: Olivia Colman, Dakota Johnson, Jessie Buckley, Ed Harris, Paul Mescal, Peter Sarsgaard

Kreikan saaristoon sijoittuvassa draamassa The Lost Daughter viisikymppinen nainen Leda viettää työlomaa. Hän tutustuu Ninaan ja tämän pieneen tyttäreen. Tapahtumat johtavat Ledan mielen ahdistavaan menneisyyteen. Itsekeskeinen nainen käyttäytyy oudosti muita kohtaan. Ledaa nykyisyydessa esittävä Olivia Colman ja menneisyydessa esittävä Jessie Buckley onnistuvat rooleissaan, mutta puuduttava kerronta vie tarinalta terän. Kaksi ja puoli tähteä.


Pohjolan satoa

Komedia, Toiminta, Seikkailu, Kotimainen
Ensi-ilta: 18.3.2022
Kesto: 1 t 46 min
Levittäjä: Kuusan Kino Ky
Ohjaaja: Tuukka Temonen
Pääosissa: Aku Hirviniemi, Arman Alizad, Roope Salminen, Olga Temonen, Miska Haakana

Koska maaseutu muuttuu, muuttuvat viljelyksetkin. Elokuvassa Pohjolan satoa isännät kolmessa polvessa innostuvat kannabiksen kasvattamisesta, mistä maalataan hyvinkin positiivinen kuva, vaikka viljelyistä alkaa seurata yhteentörmäyksiä poliisinkin kanssa. Elokuvan rytmitys ja ohjaus toimii, ja henkilöiden motivaatiot ovat selvät, mutta keskusteluista on vaikeaa saada selvää, joten on turvauduttava ruotsinkielisiin teksteihin. Hyvän mielen kevyt elokuva saa kolme tähteä.


The Worst Person In The World

Verdens verste menneske
Draama, Komedia
Ensi-ilta: 18.3.2022
Kesto: 2 t 8 min
Levittäjä: Cinemanse Oy
Ohjaaja: Joachim Trier
Pääosissa: Renate Reinsve, Anders Danielsen Lie, Herbert Nordrum

Norjalaisdraamassa The Worst Person In The World kolmekymppinen Julie etsii itseään ja paikkaansa maailmassa. Hänen on vaikea saada asioista kiinni vaikka haluaa kaikenlaista. Parisuhdemaailmassakaan ei onni ole myötä. Joachim Trierin hieno ohjaus ja Renate Reinsven nappirooli saavat neljä tähteä.