Kinoteekki 04.03.2022


Kinoteekki audio

 

Rinnakkaiset äidit

Madres paralelas
Draama
Ensi-ilta: 4.3.2022
Kesto: 2 t 3 min
Levittäjä: Finnkinon teatterilevitys
Ohjaaja: Pedro Almodóvar
Pääosissa: Penelope Cruz, Rossy de Palma, Ai Weiwei

Rinnakkaiset äidit kertoo kahdesta naisesta, Janiksesta (Penelope Cruz) ja Anasta. He ovat sairaalassa synnyttämässä yhtä aikaa ja ystävystyvät. Janiksen lapsi syntyy toivottuna valmiiseen kotiin kun taas teini-ikäinen Ana on hädissään tilanteestaan. Pedro Aldomovarin elokuvassa äitiys on aina läsnä eri muodoissa. Tässä elokuvassa kahden eri-ikäisen naisen välille muodostuu vuosia kestävä sidos, jota suuret kriisit koettelevat. Rauhallinen ja seesteisesti etenevä elokuva tuntuu kuitenkin ohjaajan välityöltä. Kauniisti kuvattu, mutta nopeasti unohtuva tarina saa kaksi ja puoli tähteä.


Eläinoikeusjuttu

Dokumentti, Kotimainen
Ensi-ilta: 4.3.2022
Kesto: 1 t 22 min
Levittäjä: Aurora Studios Oy
Ohjaaja: Saila Kivelä, Vesa Kuosmanen

Eläinoikeusjuttu on kotimainen dokumentti Sailasta, joka murtautui navettoihin ja kanaloihin kuvamaan salaa tuotantoeläinten kohtelua. Hän näki liikaa eläinten kipua ja kärsimystä, millä oli veronsa, eikä jaksanut enää taistella. Saila luuli myös maailman muuttuvan totuuden kuulemisesta ja esiintuomisesta. Mutta muuttuuko ihmisluonto yhtään mihinkään? Dokumentti käsittelee aktivismia ja eläinten oikeusia sekä mahdollisuuksiamme vaikuttaa asioihin, mutta ennenkaikkea se on Sailan kasvutarina. Kolme tähteä.


Pahanhautoja

Jännitys, Kotimainen
Ensi-ilta: 4.3.2022
Kesto: 1 t 28 min
Levittäjä: Nordisk Film
Ohjaaja: Hanna Bergholm
Pääosissa: Jani Volanen, Reino Nordin, Siiri Solalinna, Sophia Heikkilä

Psykologisessa kauhuelokuvassa Pahanhautoja kerrotaan täydellisen perheen täydellisestä tytöstä, Tinjasta, joka ei saa koskaan olla vihainen tai eri mieltä, koska häntä ei rakasteta oikeasti. Mutta hän löytää metsästä linnunmunan, jonka piilottaa peiton alle ja hautoo sitä, kunnes siitä kasvaa jotain hyvin vaarallista, tuhoisaa ja pelottavaa. Perheen ihana arki lakkaa olemasta ihana. Elokuva kertoo paljon oikeaa sekä tärkeää asiaa ja tekee sen tehokkaasti. Tämä on pakollista katsottavaa kaikille vanhemmille. Kolme ja puoli tähteä.


The Batman

Draama, Toiminta, Jännitys
Ensi-ilta: 4.3.2022
Kesto: 2 t 56 min
Levittäjä: SF Film Finland Oy
Ohjaaja: Matt Reeves
Pääosissa: Robert Pattinson, Zoë Kravitz, Paul Dano, Jeffrey Wright, John Turturro, Colin Farrell, Andy Serkis

Tämä elokuva ei tuo Batmanin tai Gothamin tarinaan mitään uutta. Pattisonin tekomöreä ääni ja angstinen olemus eivät tee vaikutusta. Heikkotasoinen käsikirjoitus vilisee kliseitä ja mikä pahinta, elokuva syyllistyy siihen, että siinä kerrotaan tai selostetaan asioita katsojalle ääneen sen sijaan, että se näyttäisi niitä, niinkuin kuuluisi. Elokuvan pelastaa suohon uppoamiselta muutama tyylikäs yökuva kaupungin yltä ja Andy Serkisin rooli Alfred-hovimestarina. Voimakkaasti mielipiteitä jakanut elokuva saa kaksi tähteä.