Kinoteekki

Arvioi uutuusleffat

 

Kinoteekki perjantaisin Radio Deillä klo 15:45.

 
 

Kinoteekki

 

Oikeuden puolesta

On the Basis of Sex
Draama, Elämäkerta
Ensi-ilta: 15.3.2019
Kesto: 2 t 0 min
Levittäjä: Nordisk Film
Ohjaaja: Mimi Leder
Pääosissa: Felicity Jones, Armie Hammer, Justin Theroux, Sam Waterston, Kathy Bates, Chris Mulkey
Tasa-arvotaistelijasta ja naistuomarista kertova, tosielämään pohjautuva elokuva Oikeuden puolesta on särmätön ja huonosti näytelty luettelo kohtauksista Ruth Gingsburgin elämän varrelta. Tunnetut näyttelijät ovat yhtä kiinnostavia kuin sellofaani.

Elokuvan nettisivusto
 

Onnen kukkuloilla

Lyckligare kan ingen vara
Komedia, Romantiikka
Ensi-ilta: 15.3.2019
Kesto: 1 t 53 min
Levittäjä: SF Film Finland Oy
Ohjaaja: Staffan Lindberg
Pääosissa: David Hemmings, Sanna Sundqvist, Celie Sparre, Adam Lundgren, Helena af Sandeberg, Eagle-Eye Cherry, Dilan Gwyn, Filip Berg, Kjell Bergqvist, Monica Albornoz, Benke Rydman
Hömppätason romanttisessa komediassa viiden eri pariskunnan polut risteävät heidän pähkäillessään rakkauden ilojen ja ongelmien kanssa. Tarinassa liikutaan Tukholman ja New Yorkin maisemissa, näytellään tavattoman kömpelösti ja sen iloisuus katoilee toistuvasti.

Elokuvan IMDb-sivu
 

Captain Marvel

Toiminta, Seikkailu, Sci-fi
Ensi-ilta: 6.3.2019
Kesto: 2 t 4 min
Levittäjä: Walt Disney Studios Motion Pictures AB
Ohjaaja: Anna Boden, Ryan Fleck
Pääosissa: Brie Larson, Samuel L. Jackson, Ben Mendelsohn, Djimon Hounsou, Lee Pace, Lashana Lynch, Gemma Chan, Mckenna Grace, Annette Bening, Clark Gregg, Jude Law
Lentäjä-ässä Carol Danversin muutos avaruudessa taistelevaksi, maailman voimakkaimmaksi naiseksi ei käy käden käänteessä. Ensin opetellaan taistelutaitoja Kree-planeetalla, sitten taistellaan skrullsseja vastaan, singahdetaan 1995-luvun maapallolle, törmätään Shield-järjestön Nick Furyyn, jahdataan pahiksia ja samalla paljastetaan monia eri salaisuuksia. Brie Larson on oivallinen valinta naisellisen ja mukavan kapteeni Marvelin rooliin.

Elokuvan nettisivusto

Kinoteekki

 

Van Gogh - Ikuisuuden porteilla

At Eternity's Gate
Draama, Elämäkerta
Ensi-ilta: 8.3.2019
Kesto: 1 t 51 min
Levittäjä: Finnkinon teatterilevitys
Ohjaaja: Julian Schnabel
Pääosissa: Willem Dafoe, Oscar Isaac, Mads Mikkelsen, Mathieu Amalric, Rupert Friend, Emmanuelle Seigner
Vincent van Goghin elämää on kuvattu monessa elokuvassa, mutta ei koskaan niin pitkästyttävästi kuin ranskalaisessa Ikuisuuden portilla-tarinassa, joka keskittyy taitelijan myöhempiin vuosiin. Kamera kikkailee tärkeilevästi joko näyttelijöiden naamassa kiinni tai sitten heiluu. Hienosti näytelty ja äänitetty elokuva on tunnin liian pitkä.

Elokuvan nettisivusto

 

Baby Jane

Draama, Kotimainen
Ensi-ilta: 8.3.2019
Kesto: 1 t 33 min
Levittäjä: Oy Future Film Ab
Ohjaaja: Katja Gauriloff
Pääosissa: Roosa Söderholm, Maria Ylipää, Nelly Kärkkäinen, Lauri Tilkanen
Baby Jane on kotimainen ihmissuhdedraama kahden naisen vaikeasta suhteesta. Jonna on epävarma opiskelijanuori, jonka suojelijaksi ilmestyy Piki, kissapetomaisen kaunis ja mysteerejä täynnä oleva nainen, kunnes suhteen edetessä hänestä alkaa paljastua häiritseviä piirteitä. Baby Jane on kokoelma koleita kohtauksia riippuvuussuhteesta, jonka parasta antia on Maria Ylipään kiehtova Piki-hahmo.

Elokuvan nettisivusto
 

The House That Jack Built

Draama, Jännitys, Kauhu
Ensi-ilta: 8.3.2019
Kesto: 2 t 33 min
Levittäjä: Nordisk Film
Ohjaaja: Lars von Trier
Pääosissa: Matt Dillon, Bruno Ganz, Uma Thurman, Siobhan Fallon Hogan, Sofie Gråbøl, Riley Keough, Jeremy Davies
Tanskalaisohjaaja Von Trierin ansiona voidaan pitää ehdotonta tyylitajua ja lahjakkuutta, mutta miinuksena on holtiton ja usein shokeeraava elokuvien sisältö. Hänen uusin elokuvansa vie katsojan mukaan Jackin (psykopaatin ja sarjamurhaajan) talonrakennusmatkalle, joka on sen verran kammottava, että annan kaksi arvosanaa. Elokuvan tyyli saa neljä tähteä ja sisältö yhden.

Elokuvan nettisivusto
 

Gloria Bell

Komedia, Draama, Romantiikka
Ensi-ilta: 8.3.2019
Kesto: 1 t 42 min
Levittäjä: Oy Cinema Mondo Ltd
Ohjaaja: Sebastián Lelio
Pääosissa: Julianne Moore, John Turturro, Michael Cera, Caren Pistorius, Brad Garrett, Jeanne Tripplehorn, Rita Wilson, Sean Astin, Holland Taylor
Julianne Mooren pienin elein tulkitsema toimistovirkailija Gloria kaipaa rakkautta etsien sitä iltaisin tanssiravintoloista, joissa 1980-luvun hitit soivat ja miehillä on harmaata ohimoilla. Gloria ihastuu toiseen tanssinystävään, Arnoldiin, joka vaikuttaa mukavan tavalliselta mieheltä, ja joka on hänkin valmis hyvää ihmissuhteeseen. Suhteen ristiriitojen kautta Gloria joutuu kasvamaan ja vahvistumaan naisena, mutta paljon muuta ei sitten tapahdukaan. Rauhallinen naiskuvaus.

Elokuvan nettisivusto

Kinoteekki Facebookissa