Kinoteekki 29.10.2021


Kinoteekki audio


Hytti nro 6

Compartment No. 6
Draama
Ensi-ilta: 29.10.2021
Kesto: 1 t 47 min
Levittäjä: B-Plan Distribution
Ohjaaja: Juho Kuosmanen
Pääosissa: Seidi Haarla, Juri Borisov

Juho Kuosmasen Cannesissa palkittu Hytti nro 6 on paljolti junassa tapahtuva road movie. Suomalaisopiskelija Laura matkaa Moskovasta Murmanskiin katsomaan esihistoriallisia maalauksia. Junassa hän jakaa hytin venäläisen kaivosmiehen kanssa. Matkan aikana tyystin erilaiset ihmiset tutustuvat toisiinsa löytäen samalla jotain itsestään. Elokuva kärsii ajoittaisesta viipyilystä.  Kolme ja puoli tähteä.


Cry Macho

Draama, Jännitys, Wester
Ensi-ilta: 29.10.2021
Kesto: 1 t 44 min
Levittäjä: SF Film Finland Oy
Ohjaaja: Clint Eastwood
Pääosissa: Clint Eastwood, Eduardo Minett, Natalia Traven

91-vuotias ohjaajalegenda Clint Eastwoodilla riitää energiaa. Hänen ohjaamassaanelokuvassa Cry Macho, jossa hän myös näyttelee pääosan, kerrotaan ikääntyneestä rodeotähdestä Mike Milosta, joka lähtee hakemaan ystävänsä ongelmapoikaa Rafaelia Meksikosta Texasiin. Paluumatkalla kaksikko joutuu kohtaamaan molemmille uusia haasteita ja tekemään isoja päätöksiä elämänsä suhteen. Elokuva on nolon huonosti näytelty ja kirjoitettu, ja siinä kovasti teeskennellään, että Clint on paljon nuorempi, mutta on pakko nostaa hattua elävälle legendalle ja antaa kaksi ja puoli tähteä.


Sorjonen: Muraalimurhat -elokuva

Draama, Jännitys, Kotimainen
Ensi-ilta: 27.10.2021
Kesto: 1 t 47 min
Levittäjä: Aurora Studios Oy
Ohjaaja: Juuso Syrjä
Pääosissa: Ville Virtanen, Anu Sinisalo, Sampo Sarkola

Ville Virtasen tähdittämä TV-sarja rikosprofiloija Sorjosesta on menestynyt sen verran hyvin maailmalla, että siitä on tehty elokuva Muraalimurhat. Siinä työstään etäisyyttä ottanut Sorjonen kutsutaan takaisin selvittämään murhia, joihin liittyy verellä tehtyjä graffiteja, vankilassa viruva Lasse Maasalo ja someäänestys Suomen pahimmista rikollisista. Mies, joka on nimetty Tuomariksi, alkaa tehdä maailmasta omalla verisellä tyylillään paremman paikan. Kolme tähteä.