Kinoteekki 15.10.2021


Kinoteekki audio


Vuosisadan häät

Komedia, kotimainen
Ensi-ilta: 15.10.2021
Kesto: 1 t 27 min
Levittäjä: SF Film Finland Oy
Ohjaaja: Marja Pyykkö
Pääosissa: Outi Mäenpää, Mikko Leppilampi, Matleena Kuusniemi, Amos Brotherus, Tommi Eronen

Vuosisadan häät kertoo televisiosta tutusta julkkispsykiatrista, joka saa exältään kutsun häihin ja päättää teeskennellä tälle olevansa parisuhteessa - eikä yhtään yksinäinen. Hän lähtee etsimään itselleen kavaljeeria, mikä ei käykään kovin helposti. Elokuva pyörii narsistisen naisen ympärillä, mikä on kiehtovaa, mutta pidemmän päälle väsyttävää. Kolme tähteä.


Junk Head

Animaatio
Ensi-ilta: 8.10.2021
Kesto: 1 t 40 min
Levittäjä: Oy Cinema Mondo Ltd
Ohjaaja: Takahide Hori

Itseoppineen japanilaisen Takahiro Horin (seitsemän vuoden aikana tekemä) stop-motion- animaatio Junk Head on noussut maailmalla ilmiöksi. Se kertoo sympaattisesta robotista, joka lähetetään maan alla sijaitsevaan kloonien, vaarallisten petojen ja rojun maailmaan etsimään vastausta ihmiskunnan kyvyttömyyteen lisääntyä. Robotin seikkailut ovat tummasävyisen humoristisia ja saavat neljä tähteä.


New Order

Nuevo Orden
Draama
Ensi-ilta: 15.10.2021
Kesto: 1 t 26 min
Levittäjä: Oy Future Film Ab
Ohjaaja: Michael Franco
Pääosissa: Naian Gonzáles Norvind, Fernando Cuautle, Diego Boneta

Meksikolaisohjaaja Michel Francon draamassa New Order mellakat yltyvät kapinaksi Meksikon rikasta eliittiä vastaan. Pääkaupungissa vietetään yläluokan häitä, jonne mellakoitsijat hyökkäävät dramaattisin seurauksin. Maahan julistetaan poikkeustila ja kahtia jakautunut armeija luo lähinnä terroria kaduille. Brutaali ja nihilistinen dystopia on vaikuttava, mutta loppua kohden kerronta hyytyy. Kolme ja puoli tähteä.