Kinoteekki 08.10.2021


Kinoteekki audio


Gagarine - Kiertoradalla

Gagarine
Draama
Ensi-ilta: 8.10.2021
Kesto: 1 t 35 min
Levittäjä: Cinemanse Oy
Ohjaaja: Fanny Liatard, Jérémy Trouilh
Pääosissa: Alséni Bathily, Lyna Khoudri, Finnegan Oldfield

Youri-niminen nuorukainen, samoin kuin hänen kotikorttelinsa, on saanut nimensä kosmonautti Juri Gagarinin mukaan. Avaruuden tutkimista ihaileva Youri haluaa pelastaa asuinkompleksin, mutta äidin ja ystävien muuttaessa pois purkutuomion saaneesta talosta hän alkaa rakentaa itselleen omaa avaruuskapselia. Haikea ja mielikuvituksellinen elokuva saa kolme tähteä.


Yö armahtaa

Draama, Kotimainen
Ensi-ilta: 8.10.2021
Kesto: 1 t 26 min
Levittäjä: Marianna Films Oy (levittäjä)
Ohjaaja: Mika Kaurismäki
Pääosissa: Timo Torikka, Pertti Sveholm, Kari Heiskanen, Anu Sinisalo

Tyhjä, koronarajoitusten takia suljettu baari on tullut tiensä päähän. Sen omistaja Heikki istuu illalla sisällä juomassa viiniä ja hyvästelemässä paikkaa. Ovea paukuttaa Risto, janoinen lääkäri, jonka takana on rankka vuoro koronapotilaiden kanssa. Tuskin he ehtivät istua pöydän ääreen, kun oven takana huhuilee arvoituksellinen mies, Juhani, jonka pitäisi saada kännykkänsä ladattua. Miehet tutustuvat, avaavat pullon hyvää viiniä ja alkavat kertoa elämästään asioita, joita ei oikein muualla voi paljastaa. Improvisoiden tehty elokuva on Mika Kaurismäkeä parhaimmillaan. Rauhallinen ja kiehtova draama saa neljä tähteä.


Candyman

Kauhu
Ensi-ilta: 8.10.2021
Kesto: 1 t 32 min
Levittäjä: SF Film Finland Oy
Ohjaaja: Nia DaCosta
Pääosissa: Yahya Abdul-Mateen II, Teyonah Parris, Nathan Stewart-Jarrett, Colman Domingo

Chicagon Cabrini Green-nimiseen kaupunginosaan sijoittuva elokuva Candyman kertoo kuvataiteilijasta, joka saa pakkomielteen kaupungilla kiertävästä legendasta. Sen mukaan tappajan nimen lausuminen viisi kertaa on hengenvaarallista, mikä osoittautuu todeksi. Monta kertaa. Yliluonnollista kauhua, yhteiskunnallista kannanottoa tummaihoisten kohtelusta ja tyylikästä kuvausta kovasti yhdistävä Candyman ei täysin onnistu siinä, joten...kaksi ja puoli tähteä.