Kinoteekki 23.10.2020

 

Kinoteekki audio

 

Roy Andersson: ihmisenä olemisesta

Being A Human Person
Dokumentti
Ensi-ilta: 30.10.2020
Kesto: 1 t 32 min
Levittäjä: Oy Cinema Mondo Ltd
Ohjaaja: Fred Scott

76-vuotiaan ruotsalaisohjaajan vuosikymmeniä kestänyt ura alkaa olla lopuillaan, joten hänestä kertovassa laadukkaassa dokumentissa käydään läpi uran alkuvaiheita ja persoonallisten elokuvien tekotapaa. Kolme tähteä.


Saint Maud

Draama, Kauhu
Ensi-ilta: 23.10.2020
Kesto: 1 t 24 min
Levittäjä: Oy Cinema Mondo Ltd
Ohjaaja: Rose Glass
Pääosissa: Morfydd Clark, Jennifer Ehle

Saint Maud ei kerro nimestään huolimatta pyhimyksestä, vaan nuoresta sairaanhoitajasta, joka saa töitä yksityisenä saattohoitajana. Hän on omasta mielestään hurskas ja haluaa vaarallisen pakonomaisesti pelastaa työnantajansa sielun ymmärtämättä, että hänen oma mielenterveytensä on hajoamassa. Raskas, mutta korkealaatuinen elokuva ja ennenkaikkea Morfydd Clerkin upea roolisuoritus saa kolme ja puoli tähteä.


Bigfoot - Isojalan perhe

Bigfoot Family
Perhe-elokuva, Animaatio
Ensi-ilta: 23.10.2020
Kesto: 1 t 29 min
Levittäjä: Finnkinon teatterilevitys
Ohjaaja: Ben Stassen, Jeremy Degruson

TV-julkkikseksi tullut tiedemies Jim, virallinen Isojalka, kiusaantuu saamastaan huomiosta, mutta haluaa käyttää sitä tehdäkseen tunnetuksi Alaskan luontoa uhkaavan öljy-yhtiön vilpin. Hän matkustaa paikan päälle, mutta katoaa mystisesti. Jimin poika Adam, joka on perinyt osan isojalan taikavoimista, lähtee etsimään isäänsä ja joutuu vaaralliseen ja hauskaan seikkailuun. Tavallista fiksumpi animaatio saa kolme ja puoli tähteä.