Kinoteekki 09.10.2020

 

Kinoteekki audio

 

Kohti ääretöntä

Om det oändliga
Draama
Ensi-ilta: 9.10.2020
Kesto: 1 t 16 min
Levittäjä: Oy Cinema Mondo Ltd
Ohjaaja: Roy Andersson
Pääosissa: Jan-Eje Ferling, Martin Serner, Bengt Bergius

Ruotsalaisen Roy Andersonin absurdit, tragikoomiset elokuvat esittävät toisistaan irrallisia hetkiä ihmisten elämässä. Niissä on totuudellisuutta ja kiehtovaa arvaamattomuutta, mutta tyyli ei sovi kaikille. Kolme tähteä.

 

Risto Räppääjä ja väärä Vincent

Perhe-elokuva, Kotimainen
Ensi-ilta: 9.10.2020
Kesto: 1 t 26 min
Levittäjä: Nordisk Film
Ohjaaja: Maria Sid
Pääosissa: Silmu Ståhlberg, Lumi Kallio, Minka Kuustonen, Jenni Kokander, Ylermi Rajamaa

Risto Räppääjä ja Väärä Vincent sukeltaa taidemaailmaan, kun Risto alkaa taiteilla ja häntä pidetään pian uudelleensyntyneenä nerona. Taidevarkaat suunnittelevat Riston sieppausta samalla kun Rauha sekä Elvi löytävät oman sisäisen luovuutensa. Hauskasti lavastettu ja puvustettu elokuva on ajoittain kömpelö eikä musiikkikaan oikein innosta, joten se saa kaksi ja puoli tähteä.

 

NIMBY

Komedia, Draama, Kotimainen
Ensi-ilta: 9.10.2020
Kesto: 1 t 34 min
Levittäjä: Finnkinon teatterilevitys
Ohjaaja: Teemu Nikki
Pääosissa: Susanna Pukkila, Almila Bagriacik, Mari Rantasila, Antti Reini, Elias Westerberg, Ona Kamu, Jouko Puolanto, Matti Onnismaa

Nimby (lyhenne termistä Not In My Backyard) kertoo suvaitsemattomuudesta monelta eri kantilta. Päähenkilö Mervi pitää itseään hyvin suvaitsevaisena ennen kuin hän lähtee käymään maalla vanhempiensa luona tyttöystäväänsä Kataa näyttämässä, mutta huomaa että niin vanhemmilla, kummeilla ja ex-poikaystävälläkin on isoja salaisuuksia kaapissa. Lopuksi kliseiseksi lässähtävässä elokuvassa on nokkelia hetkiä ja mukavia roolisuorituksia. Kaksi ja puoli tähteä.

 

Undine - Aallotar

Undine
Draama, Romantiikka
Ensi-ilta: 9.10.2020
Kesto: 1 t 30 min
Levittäjä: Oy Future Film Ab
Ohjaaja: Christian Petzold
Pääosissa: Paula Beer, Franz Rogowski

Undine, joka on legendan mukaan vedestä noussut tappava nymfi, työskentelee historioitsijana Berliinissä.Kun hänen rakastamansa mies jättää hänet, niin Undinen pitää tappaa hänet ja palata veteen, mutta tässä palkitussa saksalaisdraamasssa muutetaan vanhaa tarua uuteen suuntaan. Hienovarainen ohjaus ja upeat näyttelijäsuoritukset saavat neljä tähteä.