Kinoteekki

Arvioi uutuusleffat

Kinoteekki

 

Diva of Finland

Komedia, Draama, Kotimainen
Ensi-ilta: 11.10.2019
Kesto: 1 t 31 min
Levittäjä: SF Film Finland Oy
Ohjaaja: Maria Veijalainen
Pääosissa: Suvi-Tuuli Teerinkoski, Linda Manelius, Jutta Myllykoski, Sonja Sippala, Lauri Tilkanen, Meri Nenonen, Mikko Neuvonen
Pudasjärvelle sijoittuva Diva of Finland kertoo kolmesta lukiolaistytöstä, parhaista kavereista, joiden elämä muuttuu herttaisen Siljan muuttaessa paikkakunnalle. Kaikki ihastuvat uuteen lahjakkaaseen tyttöön ja hänen varjoonsa jäävät kaverukset tuntevat niin suurta kateutta, että sillä on ikävät seuraukset. Vertailusta, elämän muuttumisesta ja uusista mahdollisuuksista kertova elokuva.

Elokuvan nettisivusto
 

Marianne & Leonard: Sanoja rakkaudesta

Marianne & Leonard: Words of Love
Dokumentti, Musiikki
Ensi-ilta: 11.10.2019
Kesto: 1 t 42 min
Levittäjä: Cinemanse Oy
Ohjaaja: Nick Broomfield
Leonard & Marianne: rakkauden sanat, on dokumentti, joka on yhtä häilyvä ja kiehtova kuin sen kohdekin. Leonard Cohen tapasi norjalaisen Mariannen Hydran saarella Kreikassa vuonna 1960 ja romanssin jälkeen heidän ystävyytensä säilyi läpi elämän. Vaikka heille toivoi onnea, niin ailahteleva elämäntyyli ja runsas huumeidenkäyttö toi mutkia matkaan. Haastatteluista, valokuvista, kaitafilmeistä ja tv-ohjelmista koostuva dokumentti.

Elokuvan nettisivusto
 

Late Lammas -elokuva: Farmageddon

Shaun the Sheep Movie: Farmageddon
Perhe-elokuva, Animaatio
Ensi-ilta: 11.10.2019
Kesto: 1 t 28 min
Levittäjä: SF Film Finland Oy
Ohjaaja: Will Becher, Richard Phelan
Aardmanin savi-animaatioita tuottava studio on luonut lapsille uuden Late-lammas-tarinan, joka iladuttaa takuuvarmasti perheen pienimpiä. Se kertoo maatilan sääntöihin ja rajoituksiin kyllästyneestä Latesta, jonka elämää saapuu rikastuttamaan suoraan avaruudesta maahan eksynyt pieni Lula-avaruusolio, jonka pitäisi löytää tie takaisin kotiin. Heidän seikkailunsa ovat hauskoja ja taidolla muovattuja, mutta ikävä kyllä tarina ei ole Aardmanin parhaita.

Elokuvan nettisivusto

Kinoteekki

 

Amazing Grace

Dokumentti, Musiikki
Ensi-ilta: 4.10.2019
Kesto: 1 t 29 min
Levittäjä: Oy Cinema Mondo Ltd
Ohjaaja: Alan Elliott, Sydney Pollack
Aretha Franklinin ääni oli ainutlaatuinen. Sitä saadaan kuulla paljon dokumentissa Amazing Grace, joka kertoo samannimisen levyn äänitystilaisuudesta viideltä 1972. Kirkko on täynnä kameroita ja valoja, laulajatähdellä hiki ja meikit valuvat, pastori Cleveland johtaa tilaisuutta humoristisen tyyliin ja yleisö on innoissaan.

Elokuvan nettisivusto
 

Marian paratiisi

Draama, Kotimainen
Ensi-ilta: 4.10.2019
Kesto: 1 t 51 min
Levittäjä: Nordisk Film
Ohjaaja: Zaida Bergroth
Pääosissa: Pihla Viitala, Satu Tuuli Karhu, Saga Sarkola, Tommi Korpela, Elina Knihtilä, Jan Korander
Marian paratiisi on kiehtova kuvaus Maria Åkerblomin johtaman uskonnollisen kultin toiminnasta Suomessa 1900-luvun alussa. Tarina kerrotaan Salomen, Marian avustajan silmin, ja siinä käydään läpi oudon ja eristäytyneen yhteisön elämää. Kaunis kuvaus ja suurelle yleisölle tuntematon tarina tuo plussaa, pysähtelevä kerronta miinusta.

Elokuvan nettisivusto
 

Joker

Draama, Jännitys, Rikoselokuva
Ensi-ilta: 4.10.2019
Kesto: 2 t 2 min
Levittäjä: SF Film Finland Oy
Ohjaaja: Todd Phillips
Pääosissa: Joaquin Phoenix, Robert De Niro, Zazie Beetz, Brian Tyree Henry
Joker-elokuva kertoo, miten kiusaamisesta ja yksinäisyydestä kärsivästä Arthur Fleckistä muotoutuu traagisten tapahtumien kautta Gotham Cityn yksi kuuluisimmista rikollisista, klovninkasvoinen Jokeri. Todd Phillips kertoo aidosti surullisen tarinan elämän päähänpotkimasta miehestä, joka lopulta napsahtaa kunnolla eikä ainoastaan murhaa silmittömästi, vaan toimii myös yhteiskunnallisena murroksen sytystylankana Gothamin kapinalle sietämättömissä olosuhteissa. Joaquin Phoenix ansaitsisi täydellisestä roolisuorituksestaan Oscar-patsaan.

Elokuvan nettisivusto

Kinoteekki Facebookissa