Kinoteekki

Arvioi uutuusleffat

Kinoteekki

 

Vili Vilperi -elokuva

Blinky Bill The Movie
Perhe-elokuva, Animaatio
Ensi-ilta: 14.6.2019
Kesto: 1 t 28 min
Levittäjä: SF Film Finland Oy
Ohjaaja: Deane Taylor
Vili Vilperi on rohkea seka seikkailunhaluinen koala, joka asuu Viherlaaksossa eukalyptuspuussa. Hänen isänsä katoaa Valkoisten Lohikäärmeiden solaan, ja Vili lähtee etsimään tätä löytäen matkan varrelta yhden vihamiehen, jännittäviä seikkailuja ja uusia ystäviä. Australialaisseikkailu on hyvin sekä opettavaisesti kirjoitettu tarina, joka on tosin tekniikaltaan jo vanhentuneen näköinen, ja se sopii hyvin koko perheelle.

Elokuvan nettisivusto

 

Men in Black: International

Komedia, Toiminta, Sci-fi
Ensi-ilta: 14.6.2019
Kesto: 1 t 55 min
Levittäjä: SF Film Finland Oy
Ohjaaja: F. Gary Gray
Pääosissa: Chris Hemsworth, Tessa Thompson, Liam Neeson, Emma Thompson, Rebecca Ferguson, Rafe Spall
Men in Black- elokuvasarjan neljännessä osassa on tuotu mustiin pukeutuviin agentteihin mukaan nuori nainen nimeltä Molly, joka saa salaisessa järjestössä työparikseen hurmaavan, mutta holtittoman H:n.He jahtaavat avaruusolioiden tuomaa vaarallista asetta Pariisissa, Lontoossa ja Saharan autiomaassa. Huumoria tuo elokuvaan eniten taskukokoinen ja ironiaa tihkuva Pawns-olio. Hauska, vauhdikas sekä viihdyttävä seikkailu.

Elokuvan nettisivusto

Kinoteekki

 

X-Men: Dark Phoenix

Toiminta, Seikkailu, Sci-fi
Ensi-ilta: 7.6.2019
Kesto: 1 t 54 min
Levittäjä: Nordisk Film
Ohjaaja: Simon Kinberg
Pääosissa: Jennifer Lawrence, Sophie Turner, James McAvoy, Nicholas Hoult, Jessica Chastain, Michael Fassbender
X-men-joukon taru kaipaa yhä sitä seikkailumieltä ja huumoria, mitä sen alkuperäisissä elokuvissa oli. Tässä kerrotaan miten Jean Grey päätyy Xavierin sisäoppilaitokseen ja miten hänestä muodostuu kyllä- vai ei-päätöksia mietiskelevä vihainen nuori nainen. Sinällään laadukkaasti tehty ja vauhdikas Dark Phoenix on liian totinen ja traaginen ollakseen viihdyttävä elokuvakokemus.

Elokuvan nettisivusto
 

Long shot - Mahdoton yhtälö

Long shot
Komedia, Romantiikka
Ensi-ilta: 7.6.2019
Kesto: 2 t 5 min
Levittäjä: Nordisk Film
Ohjaaja: Jonathan Levine
Pääosissa: Charlize Theron, Seth Rogen, O’Shea Jackson Jr., Andy Serkis, June Diane Raphael, Bob Odenkirk, Ravi Patel, Randall Park, Tristan D. Lalla, Alexander Skarsgård
Tavallisesti erinomainen näyttelijä Charlize Theron vetää Yhdysvaltojen ulkoministerin roolinsa puoliteholla ja hänen puheidenkirjoittajaansa, jonka kanssa hänellä alkaa suhde, esittää jokaisessa roolissa samanlaisena pysyvä Seth Rogen. Huumepäissään sekoilulle jaksetaan hihitellä ja elokuvan syvin ongelma on se, miten ihan tavallinen lehtimies voisi olla ministerin poikaystävä. Surkea leffa!

Elokuvan nettisivusto
 

Booksmart

Komedia
Ensi-ilta: 7.6.2019
Kesto: 1 t 43 min
Levittäjä: SF Film Finland Oy
Ohjaaja: Olivia Wilde
Pääosissa: Beanie Feldstein, Kaitlyn Dever, Lisa Kudrow, Skyler Gisondo, Billie Lourd, Jason Sudeikis
Amy ja Molly ovat olleet parhaat ystävät koko lukion ajan, jättäneet kaikki partyt väliin ja päntänneet itsensä huippuoppilaiksi. Päivää ennen päättäjäisiä he huomaavat monien luokkatoverien sekä juhlineen, että päntänneen ja päässeen huippuyliopistoihin. Tytöt haluavat bilettää koko yön ja siitä yöstä kertoo kasvutarina Booksmart, jonka nokkelat ja härskitkin vitsit pelastavat sen kliseydeltä.

Elokuvan nettisivusto
 

Hotel Mumbai

Draama, Jännitys
Ensi-ilta: 7.6.2019
Kesto: 2 t 3 min
Levittäjä: B-Plan Distribution
Ohjaaja: Anthony Maras
Pääosissa: Dev Patel, Armie Hammer, Nazanin Boniadi, Anupam Kher, Jason Isaacs
Islamistiterroristit hyökkäsivät marraskuussa 2008 Mumbaissa useaan eri kohteeseen tähtäimessään länsimaalaiset ja juutalaiset, joita molempia löytyi hotelli Taj Mahalista. He tappoivat kymmeniä ihmisiä ja sytyttivät lopulta hotellin tuleen. Tähän tositarinaan perustuva elokuva Hotel Mumbai seuraa henkilökunnan yrityksiä pelastaa mahdollisimman moni vieraista. Tunteisiin vetoava, hieman laahava, mutta pahuutta hyvin kuvaava elokuva.

Elokuvan nettisivusto

Kinoteekki Facebookissa