Kinoteekki 17.12.2021


Kinoteekki audio


Spider-Man: No Way Home

Komedia, Toiminta, Seikkailu, Sci-fi, Marvel
Ensi-ilta: 15.12.2021
Kesto: 2 t 28 min
Levittäjä: SF Film Finland Oy
Ohjaaja: Jon Watts
Pääosissa: Tom Holland, Zendaya, Jacob Batalon, Marisa Tomei, Benedict Cumberbatch

Koska Spidermanin henkilöllisyys on paljastunut ja saattanut hänen ystävänsä vaaraan, niin Peter Parker pyytää Doctor Strangelta loitsuapua. Vahva taika menee kuitenkin pieleen imaisten toisista universumeista karismaattisia ystäviä ja vihollisia, ja Peter joutuu  taistelun tuoksinassa tekemään traagisia päätöksiä. Tyhjänhölmön perustarinan päälle on saatu rakennettua monia upeita erikoistehosteita ja viihdyttäviä hetkiä. Kaksi ja puoli tähteä.


Vinski ja näkymättömyyspulveri

Seikkailu, Perhe-elokuva, Kotimainen
Ensi-ilta: 22.12.2021
Kesto: 1 t 25 min
Levittäjä: Finnkinon teatterilevitys
Ohjaaja: Juha Wuolijoki
Pääosissa: Martti Suosalo, Pirjo Heikkilä, Mikko Leppilampi, Kuura Rossi

Aapelin 1950-luvulla kirjoittama tarina Vinskin näkymättömyyspulverista toimi hyvin nykyäänkin. Vinski on kymmenvuotias koululainen, joka asuu kauniissa Hömpstadin kaupungissa. Kaupunki on rikosaallon kynsissä, ja kun Vinski saa apteekkarilta näkymättömyyspulveria, niin hän päättää auttaa poliisia saamaan rikolliset kiinni. Elleivät rikolliset saa häntä kiinni ensin. Koko perheelle sopiva elokuva on mukavan jännittävä ja siitä on tulossa myös ruotsiksi dubattu versio. Kolme tähteä.


Spencer

Draama
Ensi-ilta: 25.12.2021
Kesto: 1 t 57 min
Levittäjä: Finnkinon teatterilevitys
Ohjaaja: Pablo Larraín
Pääosissa: Kristen Stewart, Timothy Spall, Sean Harris, Sally Hawkins

Sandringhamin vetoisan kartanon joulunvietto vuonna 1991 suoritetaan perinteitä tarkasti noudattaen. Prinsessa Dianan on mahdotonta sopeutua niihin, koska hänen avioliittonsa Charlensin kanssa on hajoamassa, kuten myös hänen mielenterveytensä. Spencer-elokuva kuvaa tarkasti sitä valtavaa ahdistuksen ja tukehtumisen tunnetta, mitä Diana on mahdollisesti tuntenut kuninkaallisen perheen parissa. Kristen Stewart on juuri oikea valinta päärooliin, sillä hänen Dianansa on hemmoteltu nainen, hyvä äiti ja maailman tunnetuin miniä. Kolme ja puoli tähteä.


70 on vain numero

Komedia, Draama, Kotimainen
Ensi-ilta: 29.12.2021
Kesto: 1 t 42 min
Levittäjä: Nordisk Film
Ohjaaja: Johanna Vuoksenmaa
Pääosissa: Hannele Lauri, Mikko Nousiainen, Misa Palander, Marja Packalén

Hannele Lauri on elementissään esittäessään karismaattista suomalaista iskelmätähteä, Seija Kuulaa. Seija on lavalla luontevan sädehtivä, mutta kotona hän syö yksin kylmiä nakkeja jääkaapista. Kun Seija tapaa itseään paljon nuoremman iskelmäkirjoittajan ja kitaristin, Laurin (Mikko Nousiainen), niin yhtäkkiä ikä onkin paljon suurempi asia, kuin mitä Seija haluaisi myöntää. Hauska, rennosti etenevä komedia saa kolme ja puoli tähteä.