Kinoteekki 03.12.2021


Kinoteekki audio


Tunturin tarina

Dokumentti, Kotimainen
Ensi-ilta: 3.12.2021
Kesto: 1 t 16 min
Levittäjä: Nordisk Film
Ohjaaja: Marko Röhr

Henkeäsalpaavan kauniisti kuvattu Tunturin tarina on katsojalle elämys. Saamme Peter Franzenin äänen johdattamana liitää pitkin Tunturin lakia ja päästä pohjoisen eläimiä aivan lähelle, ihailla revontulia ja sukeltaa syvälle valaiden valtakuntaan. Neljä ja puoli tähteä.


Invisible Demons - Tuhon merkit

Invisible Demons
Dokumentti, Kotimainen
Ensi-ilta: 26.11.2021
Kesto: 1 t 10 min
Levittäjä: Pirkanmaan elokuvakeskus Ry
Ohjaaja: Rahul Jain

Rahul Jain ohjaama dokumentti Invisible demons kertoo Delhin asukkaiden elämästä Intian ilmastokriisin keskellä. Millaista on elää kaupungissa, jossa ei voi enää erottaa päivää yöstä saastesumun takia, jossa lapset (rikkaiden lapset) eivät voi leikkiä ulkona, jossa metsät on kaadettu talouskasvun tieltä, ja aina vain pahenevat helteet pakottavat rikkaat sisälle ilmastointilaitteiden varaan ja köyhät kadulle? Vaikuttavan kuvakerronnan takia dokumentti ei vajoa synkkyyteen, vaan esittää tosiasiat sellaisenaan ja antaa katsojan tehdä omat johtopäätöksensä. Kaksi ja puoli tähteä.


House Of Gucci

Draama, Jännitys
Ensi-ilta: 3.12.2021
Kesto: 2 t 44 min
Levittäjä: SF Film Finland Oy
Ohjaaja: Ridley Scott
Pääosissa: Lady Gaga, Adam Driver, Al Pacino, Jared Leto, Salma Hayek, Jeremy Irons

Kun kunnianhimoinen Patrizia Reggiani menee naimisiin Guccin muotitalon perijän kanssa, niin siitä alkaa tosielämään perustuva tarina Guccin suvun rappiosta, petoksista ja murhasta. Tosielämä on jälleen osoittanut olevansa tarua ihmeellisempää. Ridley Scottin ohjaama, tähtinäyttelijöillä Al Pacino ja Lady Gaga varustettu elokuva on epätasainen ja vähän saippuainen, mutta vastustamattoman viihdyttävä. Kolme tähteä.