Kinoteekki 01.04.2022


Kinoteekki audio


Morbius

Toiminta, Jännitys, Marvel
Ensi-ilta: 1.4.2022
Kesto: 1 t 45 min
Levittäjä: SF Film Finland Oy
Ohjaaja: Daniel Espinosa
Pääosissa: Jared Leto, Matt Smith, Adria Arjona

Marvelin uusi leffasupersankari Morbius sairastaa harvinaista verisairautta. Nuori nerokas lääkäri tekee kaikkensa löytääkseen parannuskeinon. Onnistuttuaan kehittämään seerumin, jossa on lepakon DNA:ta, kokeilee hän sitä itseensä. Lupaavalta vaikuttavalla lääkkeellä on tuhoisat seuraukset. Tarina rönsyilee eikä oikein etene mihinkään suuntaan. Puolitiehen jäänyt Morbius saa kaksi ja puoli tähteä.


JVG-elokuva: Vuodet ollu tuulisii

Dokumentti, Musiikki
Ensi-ilta: 25.3.2022
Kesto: 1 t 37 min
Levittäjä: SF Film Finland Oy
Ohjaaja: Taito Kawata, Miika Särmäkari
Pääosissa: Jare Brand, Ville Galle

Menestynyttä JVG-yhtyettä elämä on vienyt eteenpäin ja välillä taaksekin aikamoista vauhtia. Dokumentti valaisee hyvin matkaa tähteyteen, valottaen myös levy-yhtiöiden toimintatapoja ja eri artistien yhteistyötä. Dokumentin vahvuus on mukana olleet kännykkäkamerat. Materiaali on myös osattu koota tavalla, joka kiinnostaa heitäkin, joille räppäys ei ole tuttua. Äänenlaatu vaihtelee ja niitä hyviä hetkiä olisi saanut olla mukana vielä enemmän tasapainoittamassa melankolista otetta. Kolme tähteä.


Moonfall

Toiminta, Fantasia, Sci-fi
Ensi-ilta: 18.3.2022
Kesto: 2 t 10 min
Levittäjä: Cinemanse Oy
Ohjaaja: Roland Emmerich
Pääosissa: Halle Berry, Patrick Wilson, John Bradley, Michael Peña, Donald Sutherland, Charlie Plummer, Wenwen Yu

Ohjaaja Robert Emmerichin uudessa katastrofielokuvassa Moonfall, kuu on suistunut kiertoradaltaan ja uhkaa maapalloa. Paljastuu, että NASA on peitellyt tietonsa alienteknologian olemassaolosta, joka vaikuttaa olevan katastrofin takana. Pseudotieteilijä lyöttäytyy yhteen kahden astronautin kanssa yritykseen palauttaa kuu radalleen. Logiikan ja fysiikan lakien tuolla puolen tapahtuva seikkailu on suorastaan hengästyttävä ja erittäin viihdyttävä. Neljä ja puoli tähteä.