Kinoteekki 18.02.2022


Kinoteekki audio


Uncharted

Toiminta, Seikkailu
Ensi-ilta: 18.2.2022
Kesto: 1 t 56 min
Levittäjä: SF Film Finland Oy
Ohjaaja: Ruben Fleischer
Pääosissa: Tom Holland, Mark Wahlberg, Antonio Banderas, Sophia Ali

Uncharted on erittäin suosittuihin videopeleihin perustuva aarrejahti-seikkailuelokuva, joka kertoo nokkelasta taskuvarkaasta Drakesta (Tom Holland) ja hänet avukseen palkkaavasta Sallysta (Mark Wahlberg). Aarrejahti vie heidät aarteen perässä Amerikasta Espanjaan ja Filippiineille, ja joka paikassa Tom Holland saa näyttää Spidermanista tuttuja akrobaatintaitojaan. Petollisia naisia on mukana koristeeksi. Tätä elokuvaa katsoessa on pakollista jättää aivot ja logiikka narikkaan, sillä ontuva käsikirjoitus ja kammottavat roolivalinnat eivät tee oikeutta videopelien maineelle. Kaksi tähteä.


Belle

Fantasia, Anime
Ensi-ilta: 18.2.2022
Kesto: 2 t 2 min
Levittäjä: Oy Cinema Mondo Ltd
Ohjaaja: Mamoru Hosoda

Japanilaisten animaatioversio Kaunotar ja hirviö -sadusta kertoo maalaistyttö Suzysta, joka on koulussaan harmaa hiirulainen. Kun hän löytää U-nimisen kännykkä-appin kautta häikäisevän virtuaalimaailman, jossa kuka tahansa saa olla mitä tahansa, niin siellä hänestä tulee Belle, miljoonien ihailema supertähti ja laulaja. Varhaisteineille tai vähän vanhemmille suunnattu animaatio on visuaalisesti taitava ja monimutkainen elämys, mutta sisällöltään ohut ja äänenkäytöltään kimittävä. Kaksi tähteä.


Kuolema Niilillä

Death on the Nile
Draama, Jännitys, Rikoselokuva
Ensi-ilta: 11.2.2022
Kesto: 2 t 7 min
Levittäjä: Walt Disney Studios Motion Pictures AB
Ohjaaja: Kenneth Branagh
Pääosissa: Kenneth Branagh, Tom Bateman, Annette Bening, Russell Brand, Ali Fazal, Dawn French, Gal Gadot, Armie Hammer, Rose Leslie, Emma Mackey, Sophie Okonedo, Jennifer Saunders, Letitia Wright

Kuolema Niilillä on Gizan pyramidien, palmujen ja polttavan auringonpaisteen maailmaan sijoittuva tarina suoraan Agatha Christien kynästä vuodelta 1937. Se ei ole ohjaaja Kenneth Branaghin paras tuotos, mutta viihdyttävä ja kauniisti kuvattu elokuva, jossa kaikkiin päärooleihin on saatu Hollywoodin ja Englannin teatterimaailman parhaimmistoa. Branaghin helmasynti on liika teatraalisuus, mutta hän onnistuu tuomaan näyttelemiseen charmikasta vanhan maailman tyyliä, joka toimii ainakin kolmen tähden tasolla.