Kinoteekki 11.02.2022


Kinoteekki audio


Sankari

Ghahreman
Draama
Ensi-ilta: 11.2.2022
Kesto: 2 t 7 min
Levittäjä: Oy Cinema Mondo Ltd
Ohjaaja: Asghar Farhadi
Pääosissa: Amir Jadidi, Mohsen Tanabandeh, Fereshteh Orafaiy

Iranilainen Rahim on joutunut velkavankeuteen maksamattoman rahasumman takia. Saadessaan vankilasta kahden päivän loman hän joutuu moraalisesti haastavan tilanteen eteen löydettyään kadulta käsilaukun täynnä rahaa. Palauttaako rahat omistajalle, vai maksaako niillä oma velka pois. Elokuva kuvaa lähes dokumentintarkasti iranilaisen yhteiskunnan kirjoittamattomia sääntöjä, lainkäyttöä, perhettä ja moraalia. Mitä seuraa hyvästä teosta tai sen tekemättä jättämisestä? Kiehtova ja jännittävä tarina saa neljä tähteä.


Kultainen maa

Dokumentti
Ensi-ilta: 11.2.2022
Kesto: 1 t 22 min
Levittäjä: Napafilms Oy
Ohjaaja: Inka Achté

Suomessa koko ikänsä asunut Mustefa ja hänen perheensä tekee jättiloikan muuttaessaan Somalimaahan, jossa he aikovat aloittaa kaivostoiminnan kaikkien tuttujen epäillessä touhun järkevyyttä. Kamera seuraa perheen elämää muutaman vuoden ajan päästäen katsojan elämään heidän rinnallaan myötä- ja vastoinkäymisissä. Hyvällä tavalla täysin erilaiseen arkeen uppoutuva elokuva saa neljä tähteä.


Maastamuuttajat - Viimeinen kirje Ruotsiin

Utvandrarna
Draama
Ensi-ilta: 11.2.2022
Kesto: 2 t 28 min
Levittäjä: SF Film Finland Oy
Ohjaaja: Erik Poppe
Pääosissa: Gustaf Skarsgård, Lisa Carlehed, Tove Lo, Sofia Helin

Vilhelm Mobergin kirjasarjaan perustuva Maastamuuttajat - viimeinen kirje Ruotsiin alkaa vuodesta 1843. Köyhät smoolantilaiset Karl-Oskar ja Kristina-vaimo miettivät muuttoa Amerikkaan, jossa kuulemma leipää riittää. He jättävät kaiken tutun sekä turvallisen ja laittavat säästönsä laivalippuihin. Vaarallisen matkan jälkeen Amerikan ihmemaa eli Minnesota ei olekaan täynnä leipää, vaan hiellä sekin ansaitaan. Kristina-rouva raivaa tilaa niin pirtille kuin itselleenkin. Loistavasti näytelty ja kuvattu tarina on tuttu myös suomalaisille. Viisi tähteä.