Kinoteekki 05.02.2021


Kinoteekki audio


Ivalo

Rikos, draama, jännitys
TV-sarja
Jaksojen kesto: noin 45 min
Levittäjä: YLE Areena
Sarjan luojat: Olli Haikka, Petja Peltomaa, Joona Tena
Pääosissa: Iina Kuustonen, Maximilian Brückner, Pihla Viitala, Susanna Haavisto, Kari Ketonen

Kotimaisessa rikossarjassa Ivalo, erämaakämpästä löytyy venäläinen ilotyttö puolikuolleena. Paikallinen poliisi Niina saa avukseen saksalaisen virustutkijan, kun ilotytön verestä löytyy harvinainen virus. Kun prostituoituja alkaa löytymään kuolleena, tulee KRP paikalle. Talvisessa Lapissa alkaa tutkinta, jonka kiemuroista vain harva saa tietoa. Saksalaisen tuotantoyhtiön kanssa yhteistyönä tehty sarja pitää otteessaan loppuun saakka neljän tähden verran.


The Dig

Draama, historia
Kesto: 1 t 52 min
Ensi-ilta: 29.01.2021
Levittäjä: Netflix
Ohjaaja: Simon Stone
Pääosissa: Carey Mulligan, Ralph Fiennes, Lily James

Vuonna 1938 Suffolkista, Sutton Hoosta, löytyy aarre, kun itseoppinut arkeologi Basil Brown (Ralph Fiennes) palkataan tutkimaan erikoisen muotoista kukkulaa peltojen keskellä. Kaivausten alettua tutkijoiden parissa kuhisee; ihastumisia, sydänsuruja ja työvoittoja toisen maailmansodan pommikoneiden varjossa. Elegantti, kaunis tositarina saa neljä tähteä.


WandaVision

Komedia, toiminta, draama
TV-sarja
Jaksojen kesto: noin 30 min
Ensi-ilta 15.01.2021
Levittäjä: Disney Plus
Sarjan luoja: Jac Schaeffer
Pääosissa: Elizabeth Olsen, Paul Bettany, Teyonah Parris, Kathryn Hahn

Disney plus-kanavalla nähtävä WandaVision on aivan uudenlainen ja hyvin toimiva sekoitus 1950-luvun komediasarjaa, romantiikkaa, mysteeriä ja scifiä. Se kertoo Marvelin supersankareista Wandasta ja Visionista, jotka ovat joutuneet mustavalkoiseen tv-sarjaan esittämään täydellistä pariskuntaa - ilman mitään muistikuvaa menneestä. Sarjan edetessä katsoja saa vihjeitä siitä, ettei mikään olekaan siltä miltä se näyttää. Rohkea riskinotto Marvel-studioilta kannatti, sarja saa neljä ja puoli tähteä.