Kinoteekki

Arvioi uutuusleffat

 

Kinoteekki perjantaisin Radio Deillä klo 15:45.

 
 

Kinoteekki

 

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Draama
Ensi-ilta: 23.2.2018
Kesto: 1 t 56 min
Levittäjä: Nordisk Film
Ohjaaja: Martin McDonagh
Pääosissa: Frances McDormand, Woody Harrelson, Sam Rockwell, John Hawkes, Peter Dinklage, Abbie Cornish, Lucas Hedges
Kiehtova ja palkittu elokuva kertoo, mitä tapahtuu, kun kolme erikoista ilmoitustaulutekstiä, jossa haukutaan poliisia tehottomuudesta, pistää pikkukaupungin sekaisin. Tyttärensä menettäneella Mildredillä ei ole mitään menetettävää, joten hän sanoo mitä sylki suuhun tuo ja se aiheuttaa kuohuntaa pienessä Ebbingin kaupungissa. Kerronta, kuvaus ja musiikki, kaikki osuu nappiin.

Elokuvan nettisivusto
 

Phantom Thread

Draama, Romantiikka
Ensi-ilta: 23.2.2018
Kesto: 2 t 10 min
Levittäjä: Finnkinon teatterilevitys
Ohjaaja: Paul Thomas Anderson
Pääosissa: Daniel Day-Lewis, Lesley Manville, Camilla Rutherford
Kieroutuneen rakkaustarinan keskiössä on lontoolainen räätälinero Reynolds Woodcock, jonka täydellisesti kontrolloitu elämänrutiini särkyy hänen tavattuaan itsepäisen tarjoiijan Alman, joka ei suostu olemaan miehelle pelkkä vaateripustin, vaan alkaa hallita tämän elämää. Vinksahtaneen tarinan ympärille luotu maailma on muusikin, lavastuksen, ohjauksen ja näyttelijäsuoritusten puolesta lähes täydellisesti toteutettu.

Elokuvan nettisivusto
 

In the Fade - Kuin tyhjästä

Draama
Ensi-ilta: 23.2.2018
Kesto: 1 t 46 min
Levittäjä: Oy Future Film Ab
Ohjaaja: Fatih Akin
Pääosissa: Diane Kruger, Denis Moschitto, Numan Acar
Saksalaiselokuvassa In The Fade puututaan ulkomaalaisiin kohdistuviin vihatekoihin. Loistava Diane Kruger esittää Katjaa, joka menettää turkklaisen miehensä ja poikansa uusnatsien pommi-iskussa. Hän menettää uskonsa oikeuslaitoksen kykyyn hankkia oikeuttaa ja alkaa suunnitella kostoa. Väkivalta synnyttää aina uutta väkivaltaa, minkä elokuva opettaa tragedian kautta.

Elokuvan nettisivusto

 

Black Panther

2D- ja 3D-versiot
Toiminta, Seikkailu, Sci-fi
Ensi-ilta: 16.2.2018
Kesto: 2 t 14 min
Levittäjä: Walt Disney Studios Motion Pictures AB
Ohjaaja: Ryan Coogler
Pääosissa: Chadwick Boseman, Michael B. Jordan, Lupita Nyong'o, Danai Gurira, Martin Freeman, Daniel Kaluuya, Angela Bassett, Andy Serkis, Forest Whitaker
Marvelin uusin supersankarielokuva kertoo T´Challasta, joka on afrikkalaisen salaisen valtion Wakandan kuningas ja samalla hän on myös Musta Pantteri, vahva sekä viisas sankari. Jahdatessaan Wakandan luonnonvaroja varastavia rikollisia hän kohtaa liian hyvin treenatun haastajan, joka haluaa T`Challan kruunun sekä aloittaa maailmaa tuhoavan koston. Mustalla Pantterilla on siis tassut täynnä töitä, mutta apunaan hänellä on älykkäitä ja vahvoja naisia sekä vibranium-metallia sisältäviä aseita. Viihdyttävä, vauhdikas ja ryhdikäs elokuva.

Elokuvan nettisivusto

Kinoteekki

 

Happy End

Draama
Ensi-ilta: 9.2.2018
Kesto: 1 t 47 min
Levittäjä: Oy Future Film Ab
Ohjaaja: Michael Haneke
Pääosissa: Isabelle Huppert, Jean-Louis Trintignant, Mathieu Kassovitz, Fantine Harduin, Toby Jones
Michael Haneken odotettu ohjaustyö Happy End on haalean hajanainen kertomus 13-vuotiaasta Evasta, joka muuttaa isänsä suvun omistamaan kartanoon Etelä-Ranskaan. Hänen kauttaan näemme, miten näennäisesti sivistyneen ja hienostuneen perheen keskellä voidaan huonosti kuolemankaipuun ja moraalittomuuden säestyksellä. Unelias draama ei pääse kunnolla alkamaan, kun se jo loppuu. Kukaan henkilöistä ei jää mieleen.

Elokuvan nettisivusto
 

Fantastinen nainen

Una mujer fantástica
Draama
Ensi-ilta: 9.2.2018
Kesto: 1 t 44 min
Levittäjä: Oy Atlantic Film Finland Ab
Ohjaaja: Sebastián Lelio
Pääosissa: Daniela Vega, Francisco Reyes
Fantastinen nainen ottaa kantaa sukupuoltaan vaihtavien henkilöiden arjen ongelmiin kertoen niistä Orlandon ja Marinan kautta. Orlando, 57, on asunut vuoden häntä 20 vuotta nuoremman Marinan kanssa, kunnes menehtyy yllättäen sairauskohtaukseen. Orlandon suku kieltää Marinaa osallistumasta hautajaisiin, koska Marinan nimi oli ennen Daniel. Chileläis-saksalainen elokuva kertoo Marinan selviytymisestä surun ja eristämisen jälkeen. Elokuva on suoraviivaisen tylsähkö.

Elokuvan nettisivusto

 

The Shape of Water

Draama, Fantasia
Ensi-ilta: 9.2.2018
Kesto: 2 t 4 min
Levittäjä: Nordisk Film
Ohjaaja: Guillermo del Toro
Pääosissa: Sally Hawkins, Octavia Spencer, Michael Shannon, Richard Jenkins, Michael Stuhlbarg, Doug Jones
Aikusille tehty tyylikäs fantasiaa ja draamaa yhdistävä The Shape of Water kertoo mykästä Elisasta, joka toimii siivoojana armeijan tutkimuslaitoksessa 1960-luvulla. Hän näkee salaa sinne tuodun miehenhahmoisen olennon, joka elää vedessä ja jota kohdellaan julmasti kuin koe-eläintä. Elisa saa viittomakielen kautta yhteyden olentoon, joka rakastaa musiikkia ja oppii kommunikoimaan. Heidän ystävyyttään uhkaa julma, vallan väärinkäyttäjiä edustava Strickland, joka määrätään tuhoamaan meriolento, koska siitä ei ole hyötyä kylmän sodan päämääriin. Huikaisevan kauniisti kuvattu jännityssatu.

Elokuvan nettisivusto

Kinoteekki Facebookissa