Kinoteekki

Arvioi uutuusleffat

 

Kinoteekki perjantaisin Radio Dei klo 15:45

 

Kinoteekki on kesätauolla ja palaa takaisin perjantaina elokuun 13. päivä.

Facebook-sivumme www.facebook.com/kinoteekki päivittyy tauonkin aikana.

Elokuvateatterit aukeavat pikku hiljaa. Ensin Turussa ja
Helsingissä 24. kesäkuuta 
ja muualla hieman tämän jälkeen.
Hienoa kesää myös hyvien leffojen ja sarjojen parissa!

 

Kinoteekki

 

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Draama
Ensi-ilta: 23.2.2018
Kesto: 1 t 56 min
Levittäjä: Nordisk Film
Ohjaaja: Martin McDonagh
Pääosissa: Frances McDormand, Woody Harrelson, Sam Rockwell, John Hawkes, Peter Dinklage, Abbie Cornish, Lucas Hedges
Kiehtova ja palkittu elokuva kertoo, mitä tapahtuu, kun kolme erikoista ilmoitustaulutekstiä, jossa haukutaan poliisia tehottomuudesta, pistää pikkukaupungin sekaisin. Tyttärensä menettäneella Mildredillä ei ole mitään menetettävää, joten hän sanoo mitä sylki suuhun tuo ja se aiheuttaa kuohuntaa pienessä Ebbingin kaupungissa. Kerronta, kuvaus ja musiikki, kaikki osuu nappiin.

Elokuvan nettisivusto
 

Phantom Thread

Draama, Romantiikka
Ensi-ilta: 23.2.2018
Kesto: 2 t 10 min
Levittäjä: Finnkinon teatterilevitys
Ohjaaja: Paul Thomas Anderson
Pääosissa: Daniel Day-Lewis, Lesley Manville, Camilla Rutherford
Kieroutuneen rakkaustarinan keskiössä on lontoolainen räätälinero Reynolds Woodcock, jonka täydellisesti kontrolloitu elämänrutiini särkyy hänen tavattuaan itsepäisen tarjoiijan Alman, joka ei suostu olemaan miehelle pelkkä vaateripustin, vaan alkaa hallita tämän elämää. Vinksahtaneen tarinan ympärille luotu maailma on muusikin, lavastuksen, ohjauksen ja näyttelijäsuoritusten puolesta lähes täydellisesti toteutettu.

Elokuvan nettisivusto
 

In the Fade - Kuin tyhjästä

Draama
Ensi-ilta: 23.2.2018
Kesto: 1 t 46 min
Levittäjä: Oy Future Film Ab
Ohjaaja: Fatih Akin
Pääosissa: Diane Kruger, Denis Moschitto, Numan Acar
Saksalaiselokuvassa In The Fade puututaan ulkomaalaisiin kohdistuviin vihatekoihin. Loistava Diane Kruger esittää Katjaa, joka menettää turkklaisen miehensä ja poikansa uusnatsien pommi-iskussa. Hän menettää uskonsa oikeuslaitoksen kykyyn hankkia oikeuttaa ja alkaa suunnitella kostoa. Väkivalta synnyttää aina uutta väkivaltaa, minkä elokuva opettaa tragedian kautta.

Elokuvan nettisivusto

 

Black Panther

2D- ja 3D-versiot
Toiminta, Seikkailu, Sci-fi
Ensi-ilta: 16.2.2018
Kesto: 2 t 14 min
Levittäjä: Walt Disney Studios Motion Pictures AB
Ohjaaja: Ryan Coogler
Pääosissa: Chadwick Boseman, Michael B. Jordan, Lupita Nyong'o, Danai Gurira, Martin Freeman, Daniel Kaluuya, Angela Bassett, Andy Serkis, Forest Whitaker
Marvelin uusin supersankarielokuva kertoo T´Challasta, joka on afrikkalaisen salaisen valtion Wakandan kuningas ja samalla hän on myös Musta Pantteri, vahva sekä viisas sankari. Jahdatessaan Wakandan luonnonvaroja varastavia rikollisia hän kohtaa liian hyvin treenatun haastajan, joka haluaa T`Challan kruunun sekä aloittaa maailmaa tuhoavan koston. Mustalla Pantterilla on siis tassut täynnä töitä, mutta apunaan hänellä on älykkäitä ja vahvoja naisia sekä vibranium-metallia sisältäviä aseita. Viihdyttävä, vauhdikas ja ryhdikäs elokuva.

Elokuvan nettisivusto

Kinoteekki

 

Suojelijat

Les gardiennes
Draama 
Ensi-ilta: 16.2.2018
Kesto: 2 t 15 min
Levittäjä: Oy Cinema Mondo Ltd
Ohjaaja: Xavier Beauvois
Pääosissa: Nathalie Baye, Laura Smet, Iris Bry
Ranskalainen Suojelijat alkaa vuodesta 1915 ja keskittyy kertomaan eristyneestä maatilasta, jota naiset hoitavat miesten lähdettyä sotaan. Sinne palkataan nuori Francine-piika, joka pelastaa tilan, mutta joutuu ikävään välikäteen vanhan emännän ja talon pojan välille. Entisajan elämää, viljelymetodeja ja maatilan töiden muuttumista rauhallisesti kuvaava Suojelijat on liian pitkä ja pidättyvä.

Elokuvan IMDb-sivu
 

Varasto 2

Komedia, Kotimainen
Ensi-ilta: 16.2.2018
Kesto: 1 t 40 min
Levittäjä: Nordisk Film
Ohjaaja: Taru Mäkelä
Pääosissa: Minttu Mustakallio, Kari-Pekka Toivonen, Aku Hirviniemi, Emilia Karilampi, Hannele Lauri, Esko Salminen, Vesa Vierikko, Juha Muje
Varasto-elokuvasta tutut Rousku ja Raninen päättävät perustaa yhdessä remppafirman, koska muuten ei töitä tunnu löytyvän Varasto kakkosessa. Intoa on, vaan ei taitoa niin töiden kuin perhe-elämänkin suhteen. He törmäävät ensimmäisestä leffasta tuttuihin hahmoihin eikä katsojalla pokka pidä kansanomaisesti rempseän reippaan ja ajoittain hillittömän hauskan elokuvan edetessä haasteesta toiseen.

Elokuvan nettisivusto
 

Coco

Perhe-elokuva, Animaatio
2D, 3D, originaali ja dubattu
Ensi-ilta: 16.2.2018
Kesto: 1 t 45 min
Levittäjä: Walt Disney Studios Motion Pictures AB
Ohjaaja: Lee Unkrich
Meksikon kansanperinteestä aiheensa ammentanut Coco kertoo Miguelista, nuoresta pojasta, joka rakastaa kitaransoittoa, mutta joutuu harjoittelemaan salaa, sillä hänen suvussaan on musiikki kiellettyä vanhojen skandaalien takia. Etsiessään itselleen uutta kitaraa Miguel joutuu vedetyksi mukaan kuolleiden valtakuntaan, jossa hänelle selviää edesmenneiden sukulaisten avustukselle monia vanhoja salaisuuksia. Upean värikäs ja laadukas Coco on näyttävä, mutta aiheensa puolesta lapsille turhan rankka.

Elokuvan nettisivusto

Kinoteekki Facebookissa