Kinoteekki 21.08.2020

 

Kinoteekki audio

 

Neiti Aika

Dokumentti, Kotimainen
Ensi-ilta: 21.8.2020
Kesto: 1 t 16 min
Levittäjä: Pirkanmaan elokuvakeskus Ry
Ohjaaja: Elina Talvensaari

Elina Talvisaaren sekä Vilja Autiokyrön dokumentit Neiti Aika ja 1,5 metriä tilaa ovat rauhallisen viisaita kertomuksia lähimmäisenrakkaudesta ja oikeasta välittämisestä. Neiti Ajassa tutkitaan yksin kuolleen vanhuksen jäämistön kautta hänen elämäntarinaansa ja lyhytdokumentissa tutustutaan kahden naapurin yllättävään ystävystymiseen.

 

Eteenpäin

Onward
Perhe-elokuva, Animaatio
Ensi-ilta: 6.3.2020
Kesto: 1 t 43 min
Levittäjä: Walt Disney Studios Motion Pictures AB
Ohjaaja: Dan Scanlon

Disney-Pixarin värikkään ja vauhdikkaan Eteenpäin-animaation keskiössä ovat haltiaveljekset Ian ja Barley, jotka saavat haltuunsa taikaa sisältävän sauvan. Sen avulla heidän on ehkä mahdollisuus saada yhteys kauan kaivattuun isäänsä, joten pojat lähtevät vaaralliselle matkalle mielikuvitusmaan tuntemattomiin kolkkiin. Sydämellinen, mutta liikaa sivuhenkilöitä sisältävä elokuva.

 

Seurapeli

Komedia, Draama, Kotimainen
Ensi-ilta: 21.8.2020
Kesto: 2 t 0 min
Levittäjä: Nordisk Film
Ohjaaja: Jenni Toivoniemi
Pääosissa: Emmi Parviainen, Laura Birn, Samuli Niittymäki, Eero Milonoff, Christian Hillborg, Iida-Maria Heinonen, Paula Vesala, Paavo Kinnunen

Jenni Toivoniemen taidokkaasti ohjaama Seurapeli kerto ystäväpiiristä, joka ovat tullut kesähuvilalle järjestämään yllätyssynttäreitä Mitzille, aikamoiselle draamakuningattarelle . Tämä inhoaakin yllätystä, joka saa muut ystävät pohdiskelemaan kuinka hyvin he oikeastaan tuntevat toisensa. Dramaa ja komediaa nokkelasti yhdistävä kotimainen elokuva on ilahduttavan viihdyttävä ja hyvin näytelty.