Kinoteekki

Kinoteekki arvioi uutuusleffat

 

Kinoteekki Radio Deissä perjantaisin klo 15.45

Big Hero 6 - 3D (2014)

Lajityyppi: Komedia, seikkailu, animaatio, 3D
Levittäjä: Walt Disney Studios Motion Pictures AB
Ohjaaja: Don Hall, Chris Williams
Pääosissa: Scott Adsit, Ryan Potter, T.J. Miller, Jamie Chung, Damon Wayans Jr., Daniel Henney, Genesis Rodriguez, James Cromwell, Alan Tudyk, Maya Rudolph
 
Tokion ja San Franciscon yhdistelmän näköiseen sekakaupunkiin sijoittuva Disneyn animaatioseikkailu kertoo nuoresta Hiro-pojasta, joka on nero tekniikan alalla. Hän osaa rakentaa ihan mitä vaan. Tätinsä ja veljensä kaidalla tiellä pitämä poika käy salaa robottikisoissa ansaitsemassa rahaa, kunnes hän pääsee tutustumaan tekniseen korkeakouluun, ja tajuaa että tämä on minun paikkani.
 
Hiro rakentaa huippuhienon ajatuksen voimalla toimivan metallisen rakennusaineen, joka varastetaan. Hän makoilee masentuneena kotonaan, kunnes löytää veljensä suunnitteleman terveydenhoitorobotin Baymaxin, joka näyttää puhallettavalta vaahtokarkilta. Se on hellyttävän söpö, mutta samalla vahva. Robotin ja pojan välille syntyy hauska ystävyys, joka pian muuttuu työtoveruudeksi, sillä he joutuvat taistelemaan varasta vastaan ja saavat avukseen tekniikkakoulun parhaat oppilaat.
 
Luulisi tämän Marvelin ja Disneyn yhteistyöelokuvan olevan suunnattu roboteista ja kaikesta japanilaisesta kiinnostuneille pojille, koska niin tarkkaan sen alue on rajattu. Animaatiojälki on kuitenkin niin hienoa, että aikuinenkin tykkää. Mutta tyylissä ja sisällössä on ärsyttävästi lähes suoria lainauksia Kuinka kesytät lohikäärmeesi -elokuvista, ja siinä on liikaa väkivaltaa aivan perheen pienimmille. Kolme tähteä.
Elokuvan nettisivusto
 
        
 

Kinoteekki Facebookissa