Kinoteekki

Kinoteekki arvioi uutuusleffat

 

Kinoteekki Radio Deissä perjantaisin klo 15.45

Run All Night (2015)

Lajityyppi: Draama, toiminta, rikoselokuva
Levittäjä: SF Film Finland Oy
Ohjaaja: Jaume Collet-Serra
Pääosissa: Liam Neeson, Joel Kinnaman, Ed Harris, Common, Bruce McGill, Genesis Rodriguez, Vincent D'Onofrio
Ensi-ilta: 17.4.2015
Kesto: 1h 54 min
Ikäraja: 16
 
Liam Neesonin esittämä Jimmy Conlon on nukkavieru ja väsynyt palkkamurhaaja, joka alkaa elämänsä ehtoopuolella miettiä syntejään ja katua kaikkea aiheuttamaansa pahaa. Hän majailee New Yorkin kapakoissa, ja on jo kauan sitten menettänyt perheensä, työnsä ja ystävänsä, eikä enää anna itselleen armoa.
 
Kun hänen poikansa Michael vedetään vahingossa mukaan huumerikollisten välienselvittelyihin, niin Jimmyn on pakko puuttua peliin ja suojella tätä joutuen käyttämään kaiken vuosien varrella oppimansa selviytymistaidon. Hän tuhoaa entisen parhaan ystävänsä ja tukijansa, ja huomaa, että jos miekkaan tarttuu, niin siihen voi hukkuakin.
 
Elokuvan nimen pitäisi oikeastaan olla Kovaotteiset miehet eikä Run All Night. Ja kun asiaa ajattelee, niin aika monien väkivaltaelokuvien nimi pitäisi olla Kovaotteiset miehet, sillä se kuvaisi parhaiten sisältöä.
 
Vaikka Run all night näyttää ja kuulostaa tavanomaiselta kovaksikeitetyltä gansteritarinalta, niin se on paljon muutakin ja imaisee vauhdilla mukaansa toimintaan kiinnostavien henkilöiden kautta. Se on myös yksi tehokkaimmista ja parhaista takaa-ajo- ja mätkimiselokuvista, joita tulee mieleen. Tähän verrattuna elokuvat Taken kaksi ja kolme ovat ihan surkeaa lässytystä.
 
Tarina etenee vauhdilla, se on maustettu elävillä yksityiskohdilla ja ennen kaikkea Liam Neeson osaa ottaa synnintuntoisesta hahmostaan kaiken irti. Ruotsalais-amerikkalainen Joel Kinnaman on Herran lahja naisväelle ja vetoaa nuorempiin katsojiin, eikä kalpene herra Neesonin rinnalla lainkaan. Neljä tähteä.
Elokuvan nettisivusto

Kinoteekki Facebookissa