Kinoteekki

Kinoteekki arvioi uutuusleffat

 

Kinoteekki Radio Deissä perjantaisin klo 15.45

Ex Machina (2015)

Lajityyppi: Jännitys, sci-fi
Levittäjä: Finnkinon teatterilevitys
Ohjaaja: Alex Garland
Pääosissa: Alicia Vikander, Oscar Isaac, Domhnall Gleeson
Ensi-ilta: 17.4.2015
Kesto: 1h 48 min
Ikäraja: 12
 
Elokuvassa Ex Machina tietokonekoodaaja Caleb saa ainutlaatuisen tilaisuuden vierailla erakoituneen ja upporikkaan pomonsa Nathanin luona oppimassa uutta tekniikan saavutuksista.
 
Yliviisas ja alati ryyppävä Nathan asuu keskellä erämaata, laboratoriota muistuttavassa talossa, joka on täynnä valokuitua ja lukittuja ovia. Calebille tulee yllätyksenä tutustuminen huippusalaiseen, ihmismäiseen ja kauniiseen robottiin, jolle Nathan on antanut nimen Ava.
 
Calebille sanotaan, että hänen tehtävänsä on tutkia Avan tekoälyn mittaa erilaisilla keskusteluilla, mutta jo ihan alusta lähtien käy selväksi, että talossa on jotain kammottavan outoa meneillään. Pian Ava pyytää Calebia varomaan pomoaan, joka ei ole kertonut asioista koko totuutta ja kaikkien elämä saa uuden tylyn käänteen.
 
Ohjaaja on saanut tuotua tehokkaasti elokuvaan pinnan alla väijyvän pelon ilmapiirin kolmen lähes ilmeettömän näyttelijän kautta ja käsikirjoitus on sen verran nokkela, ettei siitä heti arvaa mitä inhottavaa on tulossa. Tunnelman sekä loppuratkaisun takia luonnehtisin elokuvaa lähes kauhuksi, vaikka sitä mainostetaan jännityksenä. Vieläkin ahdistaa. Kolme tähteä.
Elokuvan nettisivusto

Kinoteekki Facebookissa