Kinoteekki

Kinoteekki arvioi uutuusleffat

 

Kinoteekki Radio Deissä perjantaisin klo 15.45

Asterix: Le domaine des dieux 3D (2014)

Lajityyppi: Komedia, seikkailu, perhe-elokuva, animaatio, 3D
Levittäjä: SF Film Finland Oy
Ohjaaja: Louis Clichy, Alexandre Astier
Pääosissa: Eero Ritala, Arttu Wiskari
Ensi-ilta: 3.4.2015
Kesto: 1h 26 min
Ikäraja: 7
 
Asterix ja Jumaltenrannan nousu ja tuho on yksi parhaimmista sarjakuvista mitä tiedän, joten menin katsomaan sen pohjalta tehtyä animaatiota aivan erityisellä syynillä. Sarjakuvat kertovat urhoollisesta joukosta gallialaisia, jotka taistelevat roomalaisia miehittäjiä vastaan tietäjän valmistaman taikajuoman avulla.
 
Olen iloinen siitä, että Asterix-elokuvien tekijät ovat luopuneet kammottavaista näytellyistä elokuvista, joilla gallialaisten persoonia ei saada esiin mitenkään, ja siirtyneet suoraan oikeaan animaatioformaattiin. Mutta kutkuttavan hauskan ja nykyajan modernille yhteiskunnalle vinoilevan sarjakuvan siirtäminen valkokankaalle ei ole helppoa, vaikka se koettaa hyvin uskollisesti ja teknisen taitavasti seurata alkuperäistä tarinaa.
 
Julius Caesar, joka on kyllästynyt siihen, ettei saa yhtä pientä kylää kuriin, päättää tuhota heidän kulttuurinsa tuomalla Rooman, eli tässä tapauksessa roomalaisen kylpylän heidän takaovelleen. Siitä seuraa kaaosta, paljon puiden istutusta ja Asterixin heimoveljien tappeluja keskenään, ihan niin kuin kirjoissakin. Eli yritys on hyvä ja saa kaksi pistettä.
Elokuvan nettisivusto

Kinoteekki Facebookissa