Kinoteekki

Kinoteekki arvioi uutuusleffat

 

Kinoteekki Radio Deissä perjantaisin klo 15.45

The Divergent Series: Insurgent 3D (2015)

Lajityyppi: Toiminta, seikkailu, 3D
Levittäjä: Nordisk Film
Ohjaaja: Robert Schwentke
Pääosissa: Shailene Woodley, Ansel Elgort, Theo James, Jai Courtney, Naomi Watts, Kate Winslet, Maggie Q, Zoë Kravitz, Miles Teller, Octavia Spencer, Ray Stevenson
Ensi-ilta: 10.4.2015
Kesto: 1h 59 min
Ikäraja: 12
 
Shailene Woodley jatkaa Outolintu-elokuvasarjan toisessa osassa rooliaan kapinallisena nuorena Trishinä, joka ei sopeudu keinotekoisen yhteiskunnan sääntöihin. Elokuvan tapahtumat jatkuvat suoraan ensimmäisen osan jälkeen, jossa tulevaisuuden yhteiskuntaa kontrolloidaan jakamalla ihmiset persoonallisuutensa mukaan elämään eri jaostoissa. Näitä jaostoja ovat Avuliaat, Terävät, Vaatimattomat, Rohkeat ja Rehelliset. Jos joku sopii liian moneen tai ei yhteenkään noista, niin hänet täytyy tappaa vaaratekijänä.
 
Tris on juuri tällainen erilainen nuori, joka sai tietää olevansa liian monipuolinen ja hän nousi kapinaan kuultuaan yhteiskuntaa kontrolloivan jaoston häijyistä suunnitelmista. Nyt hän ja rakastettunsa Tobias toivovat saavansa tovereita taistoon mukaan.
 
Elokuva on jännittävä sotaelokuva, nopeatempoinen ja täynnä toimintaa. Siinä nuoret opettelevat luottamaan toisiinsa ja huomaamaan ettei kukaan selviä vain omilla voimillaan. Se ei saavuta ensimmäisen osan kiehtovaa muutostarinaa, mutta tämä viihdyttää ja yllättää kuitenkin ihan kiitettävässä määrin, varsinkin Miles Tellerin kiinnostavan sivuosan ja Kate Winsletin karmaisevan pahan kuningattaren ansiosta. Kolme tähteä.
Elokuvan nettisivusto

Kinoteekki Facebookissa