Kinoteekki

Kinoteekki arvioi uutuusleffat

 

Kinoteekki Radio Deissä perjantaisin klo 15.45

Henkesi edestä (2015)

Lajityyppi: Draama, kotimainen
Levittäjä: Nordisk Film
Ohjaaja: Petri Kotwica
Pääosissa: Laura Birn, Eero Aho, Mari Rantasila, Teijo Eloranta
Ensi-ilta: 10.4.2015
Kesto: 1h 32 min
Ikäraja: 12
 
Petri Kotwica on ohjannut monikerroksisen elokuvan Henkesi edestä, jossa hän käsittelee syyllisyyden, anteeksiantamisen ja elämän tärkeysjärjestyksen teemoja eli todella isoja asioita. Ilokseni voin sanoa että vyyhti toimii.
 
Tarina alkaa turkulaisista juhlista, josta pastori-kanttoripariskunta lähtee ajamaan pois keskellä yötä. Vaimo on ratissa, koska mies on ottanut kuohuviiniä, ja yllättäen liian aikaiset synnytyspoltot alkavat, joten hän menettää auton hallinnan. Se heiluu sillalla puolelta toiselle ja molemmat ovat hädissään, sillä he ovat menettäneet yhden lapsen aiemmin.
 
Tämä raskaus on erittäin tärkeä, ja sairaalaan pitää päästä heti. Auto törmää johonkin, ja mies käy tarkastamassa mihin, mutta tulee takaisin sanoen että se oli varmaan peura. He pääsevät synnytyslaitokselle ja saavat terveen lapsen.
 
Vaimo tutustuu sairaalassa naiseen, jonka mies on koomassa jouduttuaan yöllä tuntemattoman yliajamaksi. Poliisi alkaa tutkia asiaa. Katsoja joutuu tarinan etenemistä seuratessaan toistuvasti miettimään millaisia valintoja olisi itse tehnyt missäkin tilanteissa.
 
On helppoa sanoa ensin, että olisin tehnyt vain oikein, mutta kohta ei olekaan ihan varma siitä, että mikä se oikein on. Päähenkilöitä ja heidän hämmennystään totuuden ja valheen välimaastossa alkaa ymmärtää vähän paremmin. Jokaiselle tekee hyvää pohtia elämän isoja asioita, varsinkin kun se tapahtuu elokuvan kautta, ikään kuin vahingossa ja etäältä.
 
Laura Birn tekee hienon suorituksen kanttorina, joka alkaa ottaa elämästään ja valinnoistaan uutta vastuuta. Neljä tähteä.
Elokuvan nettisivusto

Kinoteekki Facebookissa