Kinoteekki

Kinoteekki arvioi uutuusleffat

 

Kinoteekki perjantaisin Radio Deillä klo 15:45.

Kinoteekki

 

Avengers: Age of Ultron 3D

Suorastaan räjähtävästi toimintaa sisältävä scifi-elokuva Marvelin supersankarijoukon taistelusta pahaa tekoälyä vastaan. Lue lisää...

 

Bélierin perhe

Draamallinen komedia kuuron perheen kuulevan tyttären valinnoista vastuun ja vapauden vaikeassa maailmassa. Lue lisää...

La famille Bélier (2014)

Lajityyppi: Komedia
Levittäjä: Finnkinon teatterilevitys
Ohjaaja: Eric Lartigau
Pääosissa: Louane Emera, Karin Viard, François Damiens, Luca Gelberg, Eric Elmosnino
Ensi-ilta: 24.4.2015
Kesto: 1h 40 min
Ikäraja: S
 
Bélierin perhe elelee maatilallaan kuin aivan kuka tahansa perhe. Tai ei aivan. Perheen äiti, isä ja poika ovat kuuroja. Tytär Paula on ainoa kuuleva perheessä. Paula on korvaamaton apu perheelleen kuulevien maailmassa. Tyttö on myös lahjakas laulaja, joka haaveilee urasta musiikin parissa. Tähän tarjoutuukin mahdollisuus pariisilaisen huippukuoron pääsykokeen muodossa.
 
Muulle perheelle Paulan lähtö perheestä on uhka, joka jättäisi heidät ilman kuulevaa tulkkia. Velvollisuudentuntoinen tytär turvautuu valkoiseen valheeseen käydessään lauluharjoituksissa. Hän kertoo tapaavansa poikaystäväänsä.
 
Varsin lämminhenkinen draamakomedia on aika ajoin haastava pitkien viittomaosuuksiensa puolesta, joita ei sen kummemmin käännetä kuuleville. Vaikeista asetelmistaan huolimatta elokuva tarjoaa varsin hauskoja hetkiä. Eikä vähiten perheen kuuron isän pyrkiessä pormestariksi vaalilauseenaan ”minä kuuntelen teitä”.
 
Perheen sisäisten vastuiden jakamisesta kuulevan ja kuurojen jäsentensä välillä Bélierin perhe sortuu välillä yksioikoisiin ajatuksiin. Niistä huolimatta elokuva ja Ranskan Voice kilpailusta elokuvaan bongatun Paulaa esittävän Louane Emeran lauluääni saavat neljä tähteä.
Elokuvan nettisivusto

Kinoteekki Facebookissa