Kinoteekki

Kinoteekki arvioi uutuusleffat

 

Kinoteekki on kesätauolla. Palaamme takaisin perjantaina 17. elokuuta 2018. Aurinkoisen hienoa kesää!

Belle et Sébastien (2013)

Lajityyppi: Seikkailu
Levittäjä: Oy Future Film Ab
Ohjaaja: Nicolas Vanier
Pääosissa: Félix Bossuet, Tchéky Karyo, Margaux Châtelier, Andreas Pietschmann, Mehdi El Glaoui
Ensi-ilta: 20.3.2015
Kesto: 1h 39 min
Ikäraja: 7

Eräs lempisarjani 1960-luvulla oli ranskalainen Belle ja Sebastian, jonka iki-ihana musiikki liikutti sydänjuuria myöten. Se kertoi maalaispojasta, joka ystävystyy ison paimenkoiran kanssa ja he seikkailivat alpeilla. Ihastuin sekä poikaan että koiraan!

Samanniminen uutuuselokuva on pysynyt uskollisena sarjalle ja se sijoittuu jylhien vuorten rinteille, toisen maailmansodan aikaan. Saksalaisia miehittäjiä karsastava vanha paimen on ottanut hoiviinsa pienen Sebastian-pojan, joka kasvaa puolivillinä vuorilla ja vaellusreissullaan törmää isoon likaiseen pyreneittenkoiraan.

Koira  on paennut ilkeältä isännältään ja Sebastien antaa sille nimen Belle. Pedoksi luultu koira osoittautuu rakastettavaksi ja lempeäksi lemmikiksi, joka taitojensa ansiosta auttaa juutalaisia pakenemaan Sveitsiin ja osaa paimentaa lampaita, pelastaa ihmisiä lumen alta ja olla pojan paras kaveri.

Koko perheen elokuva on söpö ja haikea, ja nenäliinojakin kannattaa varata mukaan. Kaikkein suurimmassa osassa on kuitenkin villi luonto ja häikäisevän kauniit alppimaisemat. Kaksi tähteä.

Elokuvan nettisivusto

Kinoteekki Facebookissa