Kinoteekki

Kinoteekki arvioi uutuusleffat

 

Kinoteekki on kesätauolla. Palaamme takaisin perjantaina 17. elokuuta 2018. Aurinkoisen hienoa kesää!

Cinderella (2015)

Lajityyppi: Draama, seikkailu, romantiikka, fantasia, perhe-elokuva
Levittäjä: Walt Disney Studios Motion Pictures AB
Ohjaaja: Kenneth Branagh
Pääosissa: Cate Blanchett, Lily James, Richard Madden, Holliday Grainger, Stellan Skarsgård, Sophie McShera, Derek Jacobi, Helena Bonham Carter
Ensi-ilta: 13.3.2015
Kesto: 1h 52 min
Ikäraja: 7
Suomeksi puhuttu versio ja originaaliversio.
Suomenkielisen version ääninä: Alina Tomnikov (Tuhkimo), Sari Ann Stolt (äitipuoli), Mikko Leppilampi (prinssi), Juhani Rajalin (Ellan isä), Katja Aakkula (kummitäti), Saara Lehtonen (Druzella), Heljä Heikkinen (Anastasia), Eero Saarinen (Suurherttua), Jukka Voutilainen (kuningas)
Suomenkielisen ääniversion ohjaus ja käännös: Markus Bäckman

Alkukuvana ”Frozen – kuumetta” (kesto n. 7 min)

Kenneth Branaghin ohjaama Cinderella on suloista katsottavaa. Juuri sellainen pienten ja vähän isompienkin tyttöjen unelmasatuleffa, jossa on kauniita pukuja, värejä, ihastumista, moraalista opetusta ja komea prinssi.

Kiltti Tuhkimo joutuu kotiorjaksi, siirretään asumaan ullakolle, ja sillä kaikkein surullisemmalla hetkellä hänen avukseen saapuu haltijakummi, joka muuttaa tytön kohtalon: tarina on tuttu. Se on tehty Disneyn kauniin piirroselokuvan mukaan eikä mukaan ole tungettu mitään liikaa. Lasikengätkin ovat juuri niin kuin pitää, kuin jalokivet. On kiehtovaa seurata miten kurpitsa muuttuu vaunuiksi ja hiiret hevosiksi.

Ikävä kyllä särötön Tuhkimo on niin pliisu ja paperinuken näköinen olento, että Cate Blanchettin esittämä surullisen katkera äitipuoli ja hänen hermostuneet tyttärensä vetävät aikuisen katsojan huomion puoleensa värikkyydellään. Jo pelkät äitipuolen puvut ovat palkitsemisen arvoisia.

Miss Blanchett osaa tuoda pienin elein esiin sen, miten syvästi hän haavoittuu nähdessään että Tuhkimon isän sydämessä on sijaa vain tyttärelle. Ilman häntä elokuva olisi  todella tylsä. Kaksi  tähteä - äitipuolen ansiosta.

Elokuvan nettisivusto

Kinoteekki Facebookissa